Country Strike ponovno osvajaju Teksas i pokreću crowdfunding kampanju

IMG_0438

Premda je riječ o zagrebačkom bendu, Country Strike zvuči kao da dolazi s juga SAD-a. To su prepoznali i sami Amerikanci. Lani je Country Strike bio jedini predstavnik Hrvatske i regije nominiran za Texas Sounds International Country Music Awards gdje su pomeli konkurenciju. Oduševili su žiri i publiku te osvojili dvije nagrade: Izvođač godine i Osobnost godine.

Ove godine Country Strike je ponovno nominiran te se vraća u Teksas s nadom u obranu prošlogodišnjeg naslova, ali i s još većim ambicijama. Želja im je u kolijevci country glazbe snimiti live album koji bi, zajedno s video zapisima i fotografijama svoga boravka u Teksasu, objavili kao posebno multimedijsko izdanje u nakladi Nota Bene Recordsa.To bi ujedno bio prvi takav album jednog hrvatskog sastava.

Sretni smo zbog ove prilike da učinimo nešto posebno, te želimo podijeliti svoje iskustvo sa svima koji su u mogućnosti pomoći nam. Želimo im dati što je više moguće glazbe i raznih drugih sadržaja, te mogućnost da osjete Teksas – njegovu glazbu, ljude i krajolike – onako kako smo ih mi doživjeli“, rekao je pjevač Tomislav Vedrina. Uz to, istaknuo je namjeru promovirati hrvatski proizvod, RBasic coustom handmade guitars, mladog obrtnika i graditelja gitara Roberta Bašića, ujedno i gitarista Country Strikea.

country@zgsCountry Strike je na stranici Indiegogo pokrenuo crowdfunding kampanju „Live in Texas 2016“ kojom žele prikupiti sredstva za put i snimanje albuma. Za sve koji se odluče donirati, Country Strike je priredio posebne poklone, od nosača zvuka do poduka iz gitare, a oni najvelikodušniji dobit će unikatnu električnu gitaru RBasic.

Ovaj jedinstven podvig od strane Roberta Bašića, sastava Country Strike i organizacije festivala Texas Sounds International Country Music Awards pozitivan je primjer međunarodne suradnje te prezentacije hrvatske kvalitete u inozemstvu. Svakako ukoliko niste u mogućnosti financijski podržati projekt, podijelite na društvenim mrežama uz tag – #CSTexas2016.

U međuvremenu, tijekom ljetnih mjeseci, Country Strike je u procesu snimanja prvog studijskog diskografskog izdanja, također u nakladi Nota bene Recordsa. Novi singl objavit će u kolovozu, dok će prvi album objaviti u rujnu kao najavu odlaska u Teksas. Country Strike dosad je objavio dva singla, „Mama Didn’t Raise No Fool“ i „That’s What Friends Are For“, koji su dobili pohvale publike i glazbene kritike.