Crvena Jabuka obilježava 30 godina albuma “Za sve ove godine” u klubu Boogaloo

Crvena Jabuka u petak, 07.travnja obilježava 30 godina albuma “Za sve ove godine” posebnim klupskim koncertom u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Prije puno godina, točnije 1985., pet mladića se okupilo i odlučilo svirati ljubavne pjesme. Od nekoliko predloženih imena za naziv grupe prevladalo je to što je neko na probu donio jabuke, i to crvene. 1986. godine Crvena Jabuka objavljuje svoj prvi album koji sa hitovima “Bježi kišo s prozora”, “Dirlija” i “Sa tvojih usana” koji odmah postiže velik uspjeh. Iste godine Crvena Jabuka planira svoju prvu turneju, sa prvim koncertom u Mostaru zakazanim za 18. rujna 1986. Nažalost, taj koncert nisu održali, jer na putu ka Mostaru kod Jablanice grupa doživjela prometnu nesreću u kojoj su poginuli Dražen Ričl – Zijo, glavni vokal i gitara i basist Aljoša Buha. U siječnju 1987. godine, snimaju svoj drugi album „Za sve ove godine” posvećen Ziji i Aljoši. Album su snimili preostala tri člana iz originalne postave – Cunja, Zlaja i Žera kao novi glavni vokal. Do tada je Dražen Žerić – Žera svirao klavijature i pjevao prateće vokale.

Na idućem albumu „Sanjati” im se priključuje novi basist Nikša Bratoš, a Jabuka nastavlja svoju uspješnu karijeru. Redaju se albumi “Tamo gdje ljubav počinje”, “Uzmi me kad hoćeš ti”, “Nekako s proljeća”, „U tvojim očima”, “Svijet je lopta šarena”, a specijalnim klupskim koncertom obilježiti će se 30 godina albuma “Za sve ove godine” uz presjek hitova iz cijele karijere. Očekuje vas večer puna hitova – “Dirlija”, ‘Tamo gdje ljubav počinje’, ‘Tuga, ti i ja’, ‘Nekako s proljeća’, ‘Tvoga srca vrata’, ‘Bježi kišo s prozora’, ‘Volio bih da si tu’, Sviđa mi se ova stvar”, „Ima nešto od srca do srca”, „To mi radi”, i još mnogi drugi. Poznati višesatni koncerti Crvene Jabuke i  svevremenski hitovi neosporivo su dobar razlog za posjet ovom koncertu.


Nakon koncerta, iza ponoći će se nastaviti 100% Domaćica party gdje će se vrtjeti svi ex-yu hitovi. Za posjetitelje koncerta je ostanak na 100% Domaćica partyu besplatan, a za posjetitelje koji će željeti doći samo na party će ulaz koštati 20 kn.

Vrata se otvaraju u 21 sat, a koncert će početi u 22 sata.

Cijena ulaznica 60 kn u pretprodaji, 80 kn na ulazu. Pretprodajna mjesta: Boogaloo – Ulica grada Vukovara 68 (radnim danom od 08 – 15 sati), Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13,  Kloto – Masarykova 14, Entrio, Eventim. Nakon koncerta na 100% Domaćica party ulaz 20 kn.