Cypress Hill ušli u povijest i dobili svoju zvijezdu 

I u ovoj svečanoj prigodi Cypress Hill su iskoristili priliku za istaknuti svoja uvjerenja

(Cypress Hill / Fotografija: Getty)

Američke hip hop legende Cypress Hill ušli su u povijest kao prva latino hop hop grupa koja je dobila svoju zvijezdu na prestižnoj Holivudskoj stazi slavnih.

Svečana ceremonija otkrivanja Hollywood Walk Of Fame zvijezde odvila se u četvrtak, 18. travnja, a članovi kontroverzne i “ludo pomaknute” grupe (kako sami sebe često opisuju) su se pobrinuli da ni ovaj svečani trenutak ne prođe nezapaženo. Poznati kao žestoki zagovaratelji legalizacije marihuane, u službenom govoru su, uz razne šale, istaknuli i svoju ljubav prema toj opojnoj biljci. Sve su snimili, a očekivano, i na društvenim mrežama je osvanulo mnoštvo fanovskih objava.

Reper B-Real zvijezdu je opisao: “Jako nam se sviđa ova zvijezda. Mogla je biti u i obliku zlatnog lista, naravno, u obliku zlatnog lista marihuane. To bi isto bilo jako dobro.”

Dodao je: “Ovo će biti oltar za kulturu uživatelja kanabisa. Dođite ovdje, zapalite, zarolajte, donesite bongove i molite se za plodnu godinu. J* vam hvala.”

Ceremoniji su prisustvovali i od kolega glazbenika, poznatih po tome da se dive radu Cypress Hilla. Među njima se našao i reper Xzibit koji je tom prilikom izjavio: “Njihova postignuća i priznanja sežu duboko u povijest, u same korijene hip-hip knjiga i ovo danas samo je još jedno poglavlje te sage. Yo, B-Real, Sen Dog, Muggs, Bobo: vi ste naši Rolling Stonesi, Ungrateful Dead, vi ste Public Enemy zapadne obale. “

Uoči same ceremonije Sen Dog je prestižno priznanje oduševljeno prokomentirao za britanski NME: “To je stvarno ludo. Šetajući tamo nikad nisam pomislio o tome da bi Cypress Hill jednog dana mogao biti dio Holivudske staze slavnih. Priznajem, na um mi je tu i tamo pala Rock and Roll kuća slavnih, ali ovim priznanjem sam iskreno polasakan.”

U veljači ove godine, na Stazi slavnih zasjala je i zvijezda grupe Aerosmith:

Aerosmith dobivaju zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih