D ZOO – “Bum!”

Subotička nu metal atrakcija D ZOO, koja je nedavno objavila album “Treća Armija Trećeg Sveta“, ovaj četvrtak predstavila je novi singl. Novi “bombastični” glazbeni uradak po imenu  “Bum!” popraćen je i video spotom.  Za snimanje i režiju je bio zadužen Nemanja Pavlović, šminku je radila Ksenija Mijatović, D Zwear je Marko Tikvicki, a hip-hop plesačice su Ema i Valentina Rigo.

Pesma je nastala još krajem 2012. godine, tada za potrebe festivala „Omladina“, tako da su ljudi koji prate naše svirke upoznati sa pesmom od ranije. Međutim, ona nije dobila svoju studijsku verziju sve do izlaska novog albuma „Treća Armija Trećeg Sveta“. Pesma govori o nama, a kada kažemo nama, mislimo na nas kao ljude iz „alternative“, na nas kao društvo, na nas kao bend i kao publiku, tačnije, sve ono što mi jesmo. Ovom pesmom želimo da pokrenemo i razdrmamo ljude i nadamo se da ćemo u tome makar malo uspeti.” izjavio je frontmen Filip u ime benda.

Photo: D ZOO by Vasso Vujovic
Photo: D ZOO by Vasso Vujovic

Bend D ZOO na scenu je stupio prije sedam godina, a okosnicu benda čine Filip Budanović (vokal), Andrej Pejović (vokal), Aleksandar Lazičić (gitara), Ivan Dević (bas) i Dušan Pualić (bubnjevi).

D ZOO iza sebe ima dva studijska albuma – “Welcome To D ZOO” (2012) i nedavno objavljeni “Treća Armija Trećeg Sveta” (2016), koji su izašli pod okriljem izdavačke kuće Nocturne Media. Iza njih su sada već brojni koncerti i zajedničke nastupi sa bendovima Goblini, Ritam Nereda, Mortal Kombat, Iskaz, Marčelo, Beogradski Sindikat, Sunshine, Prti Bee Gee… D ZOO je nagrađen više puta, odnoseći pobjede na Zaječarskoj Gitarijadi, Belgrade Live Demo Festu, Beogradskom Autorskom Rock Festivalu i subotičkom Festivalu Omladina.