Daisy Dives objavila je svoj prvi EP

Daisy Dives je solo projekt mlade kantautorice Vanje Gorički koja se prvi put publici predstavila početkom 2019. nastupom na festivalu Čuješ?! u zagrebačkom KSET-u.

Daisy Dives je objavila svoj prvi EP pod nazivom ”Summer Haze”, na kojem se nalaze četiri autorske pjesme koje je sama napisala, aranžirala i izvela. Album je snimljen u vlastitoj produkciji, a miks i mastering potpisuju Bojan Arežina i daisy dives.

Daisy Dives je solo projekt mlade kantautorice Vanje Gorički koja se prvi put publici predstavila početkom 2019. nastupom na festivalu Čuješ?! u zagrebačkom KSET-u. Nakon toga je uslijedilo nekoliko nastupa u sklopu programa Začarane Močvare te nastup na Exposure festivalu kantautora. Njezina paleta zvukova razvijala se postupno. Od prvotne akustične indie folk faze, došla je do forme današnjeg glazbenog izričaja, prepoznatljivog po spoju nježnog vokala te melodičnih i sanjivih gitara. 

EP ”summer haze” zbog DIY pristupa veže uz sebe jedan sanjivi lo-fi ugođaj, isprepleten s motivima ljeta, vode i reminiscencija iz prošlosti. Zvuk građen na elementima dream popa i post punka rezonira s nježnim vokalnim harmonijama koje se protežu kroz cijelu priču, dijelom pričanu na hrvatskom (pjesma Vali i Slap), a dijelom na engleskom jeziku (naslovna pjesma Summer Haze i Summer in Suburbs). Svaka je pjesma dobila i vlastiti vizual čime je dočarana atmosfera i sinestezija boja i zvuka na albumu. EP ”summer haze” samo je uvod u jednu novu glazbenu priču, koja će se dalje razvijati u nekom novom, još neispričanom poglavlju.