Damir Šimić Shime predstavio novi album “Instru – Me(n)tal Patient”

Nakon nedavno izbačenog novog instrumentala PCH to Neptune’s net, pjesme neobičnog naziva koja kod Shimeta budi sjećanja na jednu od njegovih omiljenih bikerskih tura na Pacific Coast Highwayu koji se proteže duž Californije do legendarnog okupljališta bikera – restorana “Neptune’s net”, Damir Šimić Shime pripremio je novi album pod nazivom “Instru-Me(n)tal Patient”.

Profesionalno bavljenje glazbom Šimić je započeo davne 1986. godine sa svojim prvim bendom „Gloria II“, zatim ITD bandom i mnogim drugim. U Americi je održavao koncerte i djelovao kao samostalni izvođač te izdao četiri  albuma: „The Quest“, „Live in Zgb“, „Demontratus“ i „Tone Addict“.

U svojoj instrumentalističkoj karijeri svirao je s mnogim poznatim svjetskim imenima: Eddie Van Halenom, Steve Stevensom, Chris Impelliterijem, Rudy Sarzom, Steve Lukatherom, Mike Terranom i mnogim drugima. Višestruko je objavljivan i recenziran u superlativnim opisima najpoznatijih, svjetskih gitarističkih magazina poput Guitar Playera, Guitar Worlda i dr. Tijekom karijere bio je i brend ambasador mnogih poznatih svjetskih brandova poput Celestion speakersa, Fendera i Xotica. U Hrvatskoj, Shime je dobitnik Fender nagrade za najboljeg gitarista 2006. godine.

Album možete poslušati na Deezeru.