Darkglass Electronics: B3K

Firmu koja ima sjedište u Finskoj i koja se bazira na efekte za bass je osnovao Douglas Castro, inače rodom iz Čilea. Pošto nije mogao naći sound koji želi odlučio se je osnovati svoju kompaniju. Za sad imaju 4 proizvoda u ponudi: Opressor, Harmonic Booster, Microtubes B3K i Microtubes B7K.U planu za 2013. je Vintage Warmth pedala.

Konstrukcija i dizajn

B3K stiže zapakiran bez ikakve dokumentacije. Castro to objašnjava tako da firma želi pridonijeti očuvanju okoliša. Iako se upute mogu skinuti u pdf formatu. Iz istoga razloga pedala nema napajanje preko 9V baterije, nego samo preko struje tj adaptera.

Konstrukcija je od nehrđajućeg čelika. Od kontrola ima Blend, Level i Drive te 2 switch-a Attack i Grunt. Grunt switch ima 3 opcije:Fat, Thin i Raw.

Sound

Pedala nudi veliki broj mogućnosti. Od toplog overdrive-a pa sve do žešćih distorzija.

Opcija Raw je dosta agresivna, ali opet daje čisto definiran ton, dok opcija Fat dodaje “težinu” u sound. Ako želite “dubok” ili “gust” fuzz, stavite na Fat i dodajte malo “high end-a” s pojačala.

Sve prijašnje opcije možete malo “zategnuti” s “Attack” switchom koji agira kao “Ultra Hi” switch.

Zaključak

Po meni jedan od rijetkih proizvoda s kojim ne možete fulati. Iz ove pedala se može izvući sound za bilo koju situaciju.

Cijena (220€) je ako se mene pita isto podnošljiva s obzirom da se radi o profi uređaju koji se ručno radi u Finskoj.