Darko Jurković Charlie: Ljetni koncerti gitarističkog virtuoza

Darko Jurković Charlie, jedan od ponajboljih jazz gitarista s ovih prostora, nedugo je objavio novi album naziva ‘Two’. Ovaj za Porin nominirani gitaristički virtuoz poznat je po svojoj jedinstvenoj tehnici sviranja na dvije gitare istovremeno, a skladbe s novog albuma promovirat će ovo ljeto na mini turneji po jadranskoj obali.

Darko Jurković Charlie jedan je od hrvatskih glazbenika koji broji najviše nastupa u inozemstvu (oko pedesetak godišnje), a osim po Europi, nastupao je i u Čileu te u Brazilu. Ovo ljeto ljubitelje jazza i virtuoznih gitarističkih izvedbi počastit će serijom koncerata koje će održati diljem jadranske obale.

Kroz dosadašnju karijeru Charlie je surađivao s mnogim poznatim hrvatskim glazbenicima kao što su Matija Dedić, Goran Končar, Kruno Levačić, Boško Petrović te također i vrhunskim inozemnim jazz imenima: Gene Jackson, Mario Fragiacomo, Fabrizio Bosso, Angelo Comisso, Roberto Magris, Bobby Watson, Herb Geller, Duško Gojković, František Uhlir, Jaromir Helesic, Michel Hauser, Wolfgang Lackerschmidt, Alegre Correa itd.

Na albumu ‘Two’ Charlie predstavlja devet skladbi, a njegova ekstremno virtuozna izvedba prožima se cijelim albumom te dokazuje da ovaj neobičan umjetnik zasigurno ima jednu zanimljivu širinu, pritom stvarajući sasvim novi i jedinstven zvuk jazz gitare koji će vas, uvjereni smo, očarati ovo ljeto.

Raspored koncerata Darka Jurkovića Charlija:

16.07.2015.    Jazz Festival, Vrbnik
Darko Jurković solo za dvije gitare, promocija albuma “TWO”.

17.07.2015.    Zajednica Talijana (Comunità degli Italiani), Moščenička Draga
Darko Jurković  (gitara), Vedran Ružić (kontrabas)

20.07.2015.    Klub “Z00”, Ljubljana (SLO)
Prvi dio: Darko Jurković solo za dvije gitare, promocija albuma “Two”
Drugi dio: Ratko Divjak Trio Feat. Darko Jurković

22.07.2015.    Restoran “Nada”, Vrbnik
Darko Jurković  (gitara), Vedran Ružić (kontrabas)

7.08.2015.     Kastav Blues Festival, Matulji (Sportska dvorana)
D
arko Jurković solo za dvije gitare

17.09.2015.    Knežev Dvor, Dubrovnik
Matija Dedić & Darko Jurković Charlie: “Bach & Jazz”