Darkvud – “Moj bubanj”

Rock bend Darkvud, nakon što se se predstavili javnosti singlovima “Produžni kabel” i “Gljive”, obajvljuju novi singl “Moj bubanj”. To je ujedno i pjesma s kojem se natječu na RockOff festivalu.

Spot za pjesmu “Moj Bubanj” snimljen je u sinjskom polju te dio u planini Kamešnici u tunelu nikad ostvarene hidroelektrane. I ovaj, kao i prethodni videspot, snimio je mladi sinjski snimatelj Dominik Belančić.

“Pokušali smo prenijeti svu strast iz pjesme u spot da bi pratilo u stopu jedno drugo te da bi dobili jedinstveni doživljaj cjeloukupnog uratka i iskreno se nadamo da će se svidjeti našim fanovima i onima koji će to tek postati”, rekli su momci iz benda.

Darkvud se prošlog petka predstavio uživo u zagrebačkom Katranu na prvoj večeri Rockoffa i zanimljivim glazbenim spojevima, oduševio sve prisutne, od publike do žirija. Bend Darkvud postoji od 2006., ali sve do prije dvije godine istraživali su i eksperimentirali sa zvukom od funka do punka, od electro rocka do etna i konačno našli svoj sadašnji zvuk – wood (jer rock i metal već postoje). Ističu se po energičnim live nastupima,a od nastupa izdvajaju pobjedu na West Herzegowina festu 2010. godine te Hrvatski glazbeni festival u Zaboku gdje osvajaju treće mjesto. Upravo su izabrani od strane žirija Karlovačko Rockoff finala kao jedan od 15 najboljih mladih bendova u Hrvatskoj.

Iza sebe imaju album “HAUGH” koji je konceptualne naravi te iz kojeg progovara mješavina etno-rock-psihodelične smjese. Darkvud su Stipe Botica (bubnjevi, vokal), Petar Radović (bass), Andrija Vrdoljak (gitara) i Šimun Čarli Botica (klavijature).