Das Rage objavili album prvijenac

Vukovarski indie rock/electro duo Das Rage objavili su istoimeni album prvijenac. Album donosi 10 pjesama, koje su kombinacija utjecaja synthpopa osamdesetih i alt-rocka devedesetih

Album najavljuje single „Boye“, čiju tekst i glazbu potpisuje Zoran Filko, dok mu se na aranžmanu pridružila Ana Bučko. Pjesma je dobila i svoj video uradak, koji je sniman na različitim lokacijama Zagreba i Osijeka, a izradili su ga Dario Matić i Matej Mravunac.

Iako su do sada već imali nekoliko demo izdanja, ovo im je prvi studijski uradak, koji je sniman početkom godine u Kramasonik studiju u Zagrebu kod Hrvoja Nikšića, koji se pobrinuo za produkciju, mix i mastering. Cover je više puta nagrađivana fotografija Aleksandra Nedića, za koju bend kaže da im je legla“na prvu“ i uklapa se u sadržaj albuma.

Da im je godina uspješna, pokazuju i brojni nastupi na demo festivalima, pa su tako na 8. demo festivalu Zaprešić 2015. osvojili prvo mjesto prema odluci stručnog žirija, a nastupili su i kao finalisti na našem najstarijem demo festivalu – HGF Zabok.