Dave Gahan & Soulsavers imaju novi singl

Objavom singla “All Of This And Nothing”, Dave Gahan & Soulsavers najavili su izlazak novog albuma. Grammyjem ovjenčani umjetnik, pjevač i tekstopisac, frontman grupe Depeche Mode, Dave Gahan će 23. listopada objaviti “Angels & Ghosts” (Columbia Records/Menart).

Ovo je već njihov drugi zajednički projekt. 2012. godine objavili su album ‘The Light the Dead See’. Novi album, uključuje devet pjesama koje potpisuju Dave Gahan & Soulsavers.

Na temelju najavnog singla osjeća se napredak u suradnji na relaciji Gahan-Soulsavers, kao da je ovoga puta opuštenija atmosfera otvorila neka nova vrata i povela ih novim, uzbudljivim putevima kreativnosti. Slušatelji mogu očekivati zvučnu kombinaciju mračne i zamišljene atmosfere uz siguran utjecaj gospela i bluesa, upravo ono što i je prepoznatljiva karakteristika ovih glazbenika. Uvijek podjednako uzbudljiv, vokal Davea Gahana nikada nije zvučao bolje.

dave-gahan-album-artworkStvaranje albuma može se opisati kao prekooceanska suradnja, koj je započala tako što je Dave Gahan iz svog studija na Manhattanu slao demo snimke Richiju Machinu u ruralnoj Engleskoj. Nakon toga, njih dvojica su snimali pjesme s ostalim glazbenicima u studijima diljem svijeta, među ostalima u Sunset Sound studiju u Los Angelesu i Electric Lady u New Yorku. Konačan rezultat je vibrirajući koji zvuči kao da je snimljen uživo koji još jednom dokazuje kako su Rich i Dave kliknuli u zajedničkoj saradnji.

Da bi što bolje pokazali pun raspon albuma, Dave Gahan & Soulsavers će projakt “oživjeti” serijom od šest posebnih, intimnih koncerata po Americi i Europi. Mini turneja počinje 19. listopada u Los Angelesu. Dave Gahan & Soulsavers će svirati s desetočlanim bendom i u sljedećim gradovima: New Yorku, Londonu, Berlinu, Parizu i Milanu.