Dave Grohl otkriva – novi album Them Crooked Vultures nije isključen

Uvježbavamo pjesme jednom u deset godina, a upravo se bližimo novom desetljeću, zar ne? - izjavio je frontmen Foo Fightersa

Them Crooked Vultures, foto: Dustin Rabin

Prošlo je gotovo deset godina otkad su Them Crooked Vultures objavili svoj studijski album no, ako je vjerovati Daveu Grohlu, ideja novog materijala postoji.

Dave Grohl je 2005. objavio da radi na novom projektu s frontmenom Queens Of The Stone Age, Joshom Hommeom te basistom i klavijaturistom Led Zeppelina, Johnom Paulom Jonesom, no tek četiri godine kasnije fanovi rocka dočekali su supergrupu Them Crooked Vultures i istoimeni studijski album uz intenzivniji tempo koncerata. Od tada do danas, gotovo deset godina kasnije o ovom projektu nismo doznali puno osim da im se u bendu skoro pridružio Jimmy Page, što je slavni gitarist sam otkrio na svom instagram profilu.

U posljednjem intervjuu za the Guardian, frontmen Foo Fightersa zapalio je iskru nade da bi se super-trio vrlo vjerojatno mogao okupiti i snimiti novi album.

Tehnički, mi smo još uvijek bend”, izjavio je Grohl za magazin i zagonetno dodao: “Uvježbavamo pjesme jednom u deset godina, a upravo se bližimo novom desetljeću, zar ne? Nemam nikakvih službenih novosti no uvijek se nešto kuha.”

Iako nije servirao ništa opipljivo, fanovi ova tri velika rock glazbenika ipak imaju slamku za koju se mogu uloviti.