Deafness By Noise – “A Long Way Down”

Pioniri hrvatskog hard core pokreta, samoborski Deafness By Noise, objavili su početkom tjedna video uradak za naslovni singl „A Long Way Down“ sa svog jubilarnog istoimenog albuma, koji će službeno ugledati svjetlo dana 2.svibnja.

Za spot sniman na vrhu VMD Tower Zagreb nebodera zaslužni su kamermani Vedran Tomac i Igor Ferderber, režirao ga je pjevač benda Hrvoje Krmpotić Krmpa, a za montažu je zaslužan Ferderber design & SmartCube Productions.

„Povodom 25 godina postojanja banda odlučili smo snimiti novi album u četiri različita studija. U Hrvatskoj ZG Zvuk (Bass i ritam sekcija) , Podmornica studio i House of Pablo (vokali) , Stage one studio Kassel Njemačka (gitare i mix) i mastering u PLX studio NYC USA. Glavni producent je bio Andy Classen (gitarista Holy Mosesa) , a mastering i final touch i završnu produkcije je dao Paul Logus poznat po radu sa Clutch, Anthrax, Public Enemy , Nine Inch Nails, Pink, Stonesour, Panterom i mnogim drugima.“ izjavio je Hrvoje Krmpotić Krmpa.

Deafness-ba-noiseKako nam je dalje otkrio, album se sastoji od 12 pjesama čistog adrenalinskog hardcore rock `n`rolla. Njegovu svjetsku distribuciju potpisala je nova distribucijska kuća DME distribution sa sjedištem u Nizozemskoj, a sami album u obliku CD-a, digipack-a i LP-a izdaje Strength-records iz Nizozemske.

Ranije objavljeni spotovi za pjesme s nadolazećeg albuma nalaze se na YouTube-u kao i zadnji spot sa velikanima svjetske punk i hard core scene „A tribute to our friend“ gdje možete vidjeti članove grupa kao što su Rancid, Ignite, Sick of It All, Agnostic Front, Propain i mnogih drugih. Albumsku Bonus pjesmu „I and I“ također možete pogledati na YouTube-u kao i zabavni mali „making of“ cijelog albuma.

Deafness By Noise zagrijavao je publiku na turnejama velikana poput Slayera, Biohazarda, Sick Of It All, Rise Against, Suicidal Tendencies, Madball, Terror, Dog Eat Dog, Discipline, H2O, Pro-Pain, a krajem ove godine započinje europsku turneja s Wisdom in Chains nakon čega će uslijediti popis domaćih svirki.