Death Grips u Tvornici kulture

Death Grips, eksperimentalna hip hop grupa iz Sacramenta, dolazi na premijerni hrvatski nastup u Tvornicu kulture u četvrtak 8. lipnja.

Jedan od najznačajnijih underground bandova posljednjeg desetljeća na sceni se pojavio 2011. s mixtape izdanjem “Exmilitary”, te prvijencem “Money Store” iduće godine. Od tada traje impresivna karijera banda, koja uključuje mnogobrojna diskografska izdanja, potpisivanje i brzi razlaz s Epic records, nekoliko otkazanih turneja, raspad i ponovno okupljanje, i vjerojatno najimpresivniju listovu fanova u glazbi danas uopće. Svoje divljenje prema glazbi, stavu i načinu funkcioniranja Death Grips izrazili su između ostalih David Bowie, Bjork, Trent Reznor i Tom Morello, Bjork i Nine Inch Nails zvali su ih i kao predgrupu na svoje turneje, a glumac Robert Pattinson pojavio se u njihovom spotu “Birds”.

Uživo su Death Grips rijetko viđena pojava. Koncerti nerijetko završavaju u potpunom kaosu, a kombinacija punka, hip hopa, noise i industrial glazbe na način kako to rade Death Grips nema konkurencije danas.

Band u zagrebačku Tvornicu kulture, na svoj prvi hrvatski nastup, dolazi u četvrtak 8. lipnja. Ulaznice u pretprodaji iznose 100 kn, a na dan koncerta 130 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr