Deboto festival u Šibeniku za one koji žele doživljaj za sva osjetila

deboto šibenik

Za nešto više od dva tjedna, u Šibeniku se drugu godinu zaredom održava Deboto festival namijenjen svim gastro – vinskim entuzijastima, ljubiteljima kvalitetne glazbe i svima onima koji od festivala žele doživljaj za sva osjetila. Prvotno planiran za lipanj, festival će se održati od 18. do 20. kolovoza i u jedinstvenom okruženju prekrasnog Šibenika uklanjati granice između jazza, housea, funka, elektronike, disca i hip hopa.

Romantična lokacija Tvrđave Sv. Mihovila, te kokteli sa probranim lokalnim sastojcima rezervirani su za prvi dan festivala (18. kolovoza) kao odlična kulisa i dodatni sadržaj za live nastupe bandova i Dj setove. Te večeri princ avandgardnog jazza Jimi Tenor i kraljica soula Nicole Willis predstavit će vam svoj Cola & Jimmu klubski projekt.

Nicole-i-Jimmi_cola_jim

Nakon njih predstavit će se i njemački duo Grandbrothers pomoću koncertnog klavira, s neviđenom transformacijom klasične u modernu glazbu. DJ setove predvodi domaćin i slavljenik festivala, koji će svoj rođendan proslaviti svirajući b2b s gostom iznenađenja, uz japanskog veterana jazza Shuyu Okino.

Grandbrothers

Kako je Deboto sve samo ne običan festival, uvijek drugačiji po odabiru hrane, pića i glazbe, tako ove godine donosi pop-up street food & wine evente s poznatim vinarima, kuharima i muzičarima smještenim na Maloj loži u dijelu Šibenika 19. kolovoza. DJ setovi domaćih i stranih imena pritom će pomicati granice između jazza i housea, funka i elektornike, te diska i hip hopa.

Art-of-tones_Llorca_2

Kako bi festival završio sa stilom, Deboto boat party bit će posljednja stanica ovogodišnjeg hedonističkog putovanja. Od Šibenika do Skradina, preko mora, jezera i rijeke, putovanje će biti začinjeno nečim malo drugačijim. Skradinski rižoto (za one koji ne znaju, sprema se čak 7 sati) dočekat će sve gladne putnike na sada već tradicionalnom Deboto risotto partyju u Skradinu. Posjetitelji neće ostati gladni ni dobre glazbe, a za nju će se pobrinuti DJ Corrado Bucci, mladi talijanski glazbenik i producent, Art Of Tones aka Llorca, Eddy Ramich i prijatelji. Sve informacije o festivalu pronađite na Facebook stranici.

Deboto Festival Program:
Četvrtak, 18. kolovoza
Welcome party @ Mala Loža
Live & Clubbing @ St Michael’s Fort

Petak, 19. kolovoza
Pop-up music, wine & food event @ Mala Loža
Subota, 20. Kolovoza (Šibenik à Skradin)
Boat party & Deboto Risotto

Festivalska ulaznica: 220kn
Dnevne karte
Tvrđava Sv. Mihovila: 120kn
Boat party: 120kn