Decomposing Entity

Decomposing Entity nastao je krajem 2008. godine u Zagrebu kao projekt koji je prerastao u jedan od vodećih bendova na hrvatskoj metal sceni unutar žanra kojeg svira. Death metal i hardcore jedni su od elemenata koje je Decomposing Entity ukomponirao na svoj način, stvorivši žanr kojeg je teško opisati u par riječi i kojeg danas jako malo bendova ( ako ih uopće i ima ) svira.

Bend je nastao pod utjecajem raznih metal bendova svjetskih razmjera. Na samom početku postava benda sastojala se od 4 člana ( kao i danas ). Niz okolnosti i situacija doveo je do današnje postave benda koja kao takva djeluje pod jednim imenom. Članovi benda i njihove funkcije u bendu:

Davorin – Gitara/Vokal
Filip – Gitara
Marin – bubnjevi
Boris – Bass gitara

Mnogobrojni koncerti i iskustvo članova iz bivših bendova veliki su plus u live izvedbi. Dečki su uvijek spremni za live svirku te tako nešto nikada nije predstavljalo potencijalni problem unutar benda. Česte probe, red, rad i disciplina dovela je Decomposing Entity u položaj u kojem se danas nalaze…

Učestalo rade na novom materijalu, uvježbavaju „stare“ stvari i nalaze svoj put ka svjetskoj metal sceni…

Iza sebe imaju jedan EP pod simboličnim nazivom „ DECOMPOSING ENTITY „ te su nedavno objavili svoj novi singl „ HISTORICAL MONUMENT „ koji je ujedno i najava za skoro snimanje albuma kojeg dečki planiraju početi sa snimanjem na proljeće 2010. godine.

MYSPACE : www.myspace.com/decomposingentity

KONTAKT & BOOKING : decomposing.contact@gmail.com

[wpaudio url=”http://www.mixer.hr/music/Decomposing Entity – Historical Monument Myspace Mp3.mp3″ text=”Decomposing Entity – Historical Monument” dl=”0″]