Deep Purple – “Long Goodbye Tour” dovodi legende u zagrebačku Arenu

Ovogodišnji izabranici Rock’n’Roll Hall of Fame-a, legendarni Deep Purple kreću na “Long Goodbye Tour” turneju povodom objave svog novog studijskog albuma “inFinite” koji će svjetlo dama ugledati 07. travnja 2017. preko izdavačke kuće earMusic. Kako organizatori najavljuju, turneja je vjerojatno i posljednja, no razloga za veselje ima na pretek jer će Deep Purple nastupiti i u zagrebačkoj Areni, u utorak, 16. svibnja 2017.

Nakon što su obilježeni i upisani u povijest rocka kao bend koji je utemeljio novi zvuk te služio kao temelj mnogim nadolazećim bendovima (i gotovo svim garage bendovima); nakon što su im brojne pjesme završile pod etiketom klasika; nakon što su prozvani tvorcima “rifova koje svi znaju“ teško je postavljati  i smišljati nove ciljeve.

U to su se uvjerili Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse i Don Airey, koji nastavljaju svoje putovanje hard rock vodama.

Da bi potaknuli interes kod dijela publike, koji nije rođen za vrijeme premoćne, purple vladavine te njihovog Svetog grala “In Rock” (1970) “Machine Head” (1972) i “Made In Japan” (1973) koji su ih katapultirali na sam vrh prodaje koncerata i albuma diljem cijelog svijeta, purplovci su bili prisiljeni zaploviti novim vodama.

Njihov zadnji album “Now What?!” koji je držao mjesto broj jedan na Gold Status ljestvici te se prodao u preko 120.000 milijuna primjeraka i prodao preko milijun ulaznica za “zadnje poglavlje karijere”, mogli bi okarakterizirati svakako, ali ne i pukim ponavljanjem. Spotovi “From the Setting sun in wacken” i “To the rising sun in Tokyo” isti dan su zasjale na ljestvicama UK liste na prvom i drugom mjestu, dokazujući kakav utjecaj imaju na svoje fanove.

Nadolazeći album “InFinite” snimljen je u veljači pod producentskom palicom slavnog Bob Ezrina, koji je ostavio svoj trag na klasicima Kissa, Pink Floyda, Peter Gabriela, Alice Coopera i mnogih drugih. Prošli tjedan je objavljen i novi singl “Time For Bedlam”, koji možete poslušati na linku.

Ulaznice u prodaji od 19.12.2017 putem Evenetim sustava po cijenama kako slijede: 290,00 kn/299,00 kn/ 330,00kn /399,00 kn i 690,00kn.

www.deep-purple.com / www.facebook.com/officialdeeppurple / twitter.com/_DeepPurple