Demofest – najveći regionalni festival demo scene otvorio natječaj za prijavu bendova

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova u ovom dijelu Europe, po 11. put otvara natječaj za sve demo bendova s ovih prostora.

Kako otkriva organizator, natječaj ovogodišnjeg banjalučkog Demofesta bit će otvoren skoro dva mjeseca, preciznije od danas, 5. veljače do 1. travnja 2018. godine.

Ukoliko svirate u demo bendu ili poznajete nekoga tko ima jedan takav, materijale potrebne za prijavu možete pronaći na službenoj stranici Demofesta na adresi www.demofest.org, a zatim ih popunjene poslati na adresu demofest.konkurs@gmail.com.

Organizatori nepotpune prijave neće uzimati u obzir, a obavezan materijal koji je potrebno poslati čine:

  • detaljno ispunjena Prijava
  • detaljno ispunjena i potpisana Izjava o autorskom djelu (skenirana ili fotografirana)
  • dvije pjesme u MP3 ili WAV formatu
  • tekstovi pjesama u .doc (Word) ili .txt (Notepad) dokumentu
  • fotografija na kojoj se vide svi članovi benda (bez logotipa) u JPG ili JPEG formatu
  • svaki bend koji pošalje prijavu, dužan je da na svoju Facebook stranicu postavi status: “I ja sam se prijavio na Demofest!” i označiti Demofest stranicu

Kao i prethodnih godina, uvijet koji svi prijavljeni bendovi moraju ispunjavati jest da do sada nisu objavili album preko neke od izdavačkih kuća koje su registrirane na teritoriji BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije. Nakon završenog natječaja, žiri će odabrati 30 bendova koji će imati priliku da nastupe pred publikom na bini banjalučke tvrđave Kastel, na kojoj se održava Demofest.

Rezultati ovogodišnjeg natječaja Demofesta bit će poznati tokom lipnja kada će organizator festivala otkriti i imena stručnog žirija.

Jubilarni deseti i do sada najveći Demofest je zaključen uz posjetu 40.000 fanova, a pobjednik prošlogodišnjeg izdanja je grupa Slonz iz Šapca, drugo mjesto je pripalo bendu Tyger Lamb iz Zagreba, dok se na trećem mjestu našao novosadski sastav Wolfram.

Nakon rekordne posjećenosti i uspješno završenog jubilarnog izdanja, 11. Demofest će biti održan od 19. do 21. srpnja na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Novo izdanje Demofesta donosi i jedan novitet, a to je da će se prilikom odluke o izvođačima 11. izdanja posebno voditi računa o glasovima publike.