DENIS&DENIS – Objavljen novi album “DEMO TAPES”

Novi album „Demo tapes“ legendarnog Denis&Denis donosi nam stare skladbe iz 1982. i 1983. godine, presnimljene s audio kazete stare više od 30 godina. Album najavljuje singl „Gluhi telefoni“, autora Davora Tolje i Nikke Car.

Iako nastale u kućnim uvjetima, na dva kazetofona i s malim mono mikserom, pjesme donose prepoznatljiv zvuk nezaboravnog dvojca. Nakon četiri studijska albumaČuvaj se!“ (1984.), „Ja sam lažljiva“(1985.), „Budi tu“ (1988.) i „Restart„ (2013.), stiže sirovi „DEMO TAPES“. Za „DEMO TAPES“ kažu da nije običan CD, prije bi se moglo reći da se radi o staroj požutjeloj fotografiji, izgubljenom i napokon pronađenom dokumentu koji svjedoči o nastanku i počecima jedne uspješne glazbene priče.

Ove snimke nemaju, u današnjim okvirima, nikakvu tehničku ili producentsku vrijednost.

Ove snimke su pred Vama zato da čujete pjesmu, njezino nastajanje i neizbrušen zvuk, a ne tehničke mogućnosti i manipulacije glazbenog producenta. Ove snimke žele Vam ispričati jednu toplu priču iz vremena naivnosti, iskrene emocije i potpune predanosti glazbi. Ovo su demo snimke temeljem kojih su Denis & Denis dobili svoj prvi diskografski ugovor. Snimljene su u maloj sobi na 4-om katu nebodera u Rijeci, sobi prepunoj ideja, nadarenosti i ljubavi prema glazbi. I zato ih nemojte suditi po tehničkoj kvaliteti“ poručuju članovi Denis&Denis.

Zanimljivost ovog albuma je i da su prateće vokale na pjesmama „Doba noćnih kiša“ i „Tek je 7 sati“ otpjevali Prlja iz LET3 i Edi Kraljić.

S proteklih albuma Denis&Denis pamtimo hitove kao što su „Program tvog kompjutera“, “Soba 23 “i” Voli me još ovu noć “. Denis&Denis s radom su započeli 1982. godine, kada su se udružili kreativni vođa benda i pjevač Davor Tolja i pjevačica Marina Perazić. Duo je odmah izazvao pozornost medija i publike diljem bivše Jugoslavije prvim studijskim album „Čuvaj se!“, kojeg je najavio “Program tvog kompjutera” kao himna 80-tih godina prošlog stoljeća. Album je u časopisu “Rock” proglašen najboljim albumom u 1984. godini po mišljenju kritike i publike. Godinu dana kasnije, stiže LP „Ja sam lažljiva“ s kojim raste popularnost benda uz skladbe kao što su “Voli me još ovu noć”, “Ja sam lažljiva” i “Soba 23” . Za potonji singl je snimljen videospot u kojem se uz Marinu Perazić pojavljuje i Edi Kraljić, koji je mijenjao Tolju dok je ovaj bio na odsluženju vojnoga roka. Godine 1986. Marina je napustila grupu, a Davor Tolja i Edi Kraljić nastavljaju djelovati kao Denis&Denis.

Dvije godine nakon toga objavljuju album „Budi tu“. Krajem iste godine bend prestaje djelovati.Pauza je trajala do 2013.godine, kada Denis&Denis s novom pjevačicom Ruby Montanari Knez izdaju album ‘Restart’ i time oživljavaju priču o Denis&Denis.

Denis&Denis  danas su ponovno udružili snage iz svog najplodnijeg razdoblja na albumu „DEMO TAPES“. Marina Perazić i Davor Tolja donose dašak nostalgije i pozitivne vibre Denis&Denis novo izdanje promovirat će uskoro i nastupom uživo u ljubljanskom Kinu Šiška, 18. lipnja.