Depeche Mode oduševili Arenu

piše: Nikola Neral

Pred ispunjenom arenom u odličnom raspoloženju i euforičnom publikom, Depeche Mode su po treći put Zagrebu pružili dugoočekivan i emocijama ispunjen spektakl, ponovo se dokazavši kao jedan od najvećih bendova današnjice.

Zagrebačka arena je oko 19:00 sati bila sasvim solidno popunjena, a prema precizno tempiranom rasporedu, ponovo okupljeni Nitzer Ebb izlaze na pozornicu točno u 19:20. Njihov energičan nastup, djelomično oslabljen lošim ozvučenjem traje sat vremena, prilikom kojeg uz materijal s novog albuma izvode stare hitove poput ”Getting Closer” i ”Control I’m Here”, dobro zagrijavši u tom trenutku već prepunu publiku nestrpljivu glavnih zvijezda večeri.

Petnaestak minuta kasnije, uz opće oduševljenje započinju prvi taktovi uvodne ”In Chains” i na scenu izlaze – Depeche Mode!

Dave, Martin i Fletch uz standardnu podršku bubnjara Christiana Eignera i klavijaturista Petera Gordena otvaraju koncert pjesmama s aktualnog ”Sounds Of The Universe”. Prve velike ovacije stvara izvedba ”Walking In My Shoes”, koja uz impresivne projekcije stvara prostor za hitove poput ”It’s No Good”, ”Question Of Time” i ”Precious” koje rasplesana dvorana jednoglasno prati. Atmosfera se smiruje na ”Insight” i ”Home” koje Martin Gore izvodi samo uz pratnju klavijaturista, interpretirajući ih na vrlo emotivan način u jednom novom svjetlu. Povratkom vrlo raspoloženog Gahana na pozornicu slijede ”Policy Of Truth”, obojena stotinama šarenih balona u publici i ”In You Room” koja bi zvučala još bolje da je izvedena u originalnoj verziji, a sam vrhunac regularnog dijela koncerta čine vječni favoriti ”I Feel You”, ”Enjoy The Silence” i završna ”Never Let Me Down Again”.

Bis na sveopće iznenađenje započinje sa ”Dressed In Black” koju Martin izvodi u piano aranžmanu, a večer kulminira u odličnoj izvedbi završne ”Personal Jesus”. U mislima mnogih fanova još je dugo odzvanjalo ”reach out and touch faith”, no Depecheovci su se čvrsto držali predviđene set liste. Iako su se mnogi nadali još jednom bisu, definitivno ne treba biti razočaran, baš naprotiv. Depeche Mode su briljirali i prikazali se u najboljem svjetlu, kao institucija koji već trideset godina zrači neuništivom energijom. Ovakav nastup se definitivno isplatilo čekati, a nadajmo se i nekom ponovnom susretu, na nekoj novoj turneji.