Detour najavljuje koncert u riječkom Pogonu kulture

U petak, 16. veljače, s početkom u 22 sata, Pogon kulture ugostit će zagrebački electro-acoustic pop bend DETOUR.

Do početka 2006. godine ova peteročlana glazbena skupina predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom djelovala je pod imenom Yammat da bi nakon razilaženja s tadašnjim managerom nastavila svoj glazbeni put pod imenom Detour.

Njihova snaga nije samo u najnovijim uradcima nego i u pjesmama starijeg datuma poput “Ljeto počinje”, “Mjesec”, “Gledano sa strane” i “Prijatelj” koje su se našle na njihova prva dva studijska albuma “Detour” i “TV”.

Ipak, treći studijski album “A što ak’ ja…” pokazao se prijelomnim u njihovom dotadašnjem djelovanju katapultirajući ih u status velike glazbene pop atrakcije u regiji, gdje ih se počelo sve više titulirati ‘perjanicom novovalskog popa’. To im je istovremeno otvorilo i veliki broj koncertnih nastupa s čime su došle i brojne nagrade. Album, nošen najviše hit singlovima “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko” i “Plešem sama”, osigurao je Detouru top mjesta u većini godišnjih izbora, te Porina za najbolji pop album u 2014. godini.

Početkom 2016. godine Nenad potpisuje možda najuspješniji uradak u svom autorskom djelovanju, pjesmu “Zaljubila sam se” s kojom se predstavila i nova vokalistica grupe Gina Damjanović, zamjenivši dotadašnju pjevačicu Maju Posavec. Pjesma je poharala domaće top liste dobivši od strane Hrvatske diskografske udruge priznanje za najizvođeniju pjesmu u eteru radijskih postaja.

Detourovci se mogu pohvaliti i nagradom za grupu godine u 2016. što je uz rasprodani koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture bio najbolji mogući način obilježavanja slavljeničke godine, proslavivši deset godina rada. Pratila ga je i promocija hvaljenog albuma “DETOUR 10”, koji je ponudio novo čitanje poznatih pjesama grupe, snimljenih u osvježenim i promjenjenim aranžmanima. Kao kruna aktualnog djelovanja stiglo je i osvajanje glazbene nagrade Porin 2017. u kategorijama Pjesma godine za ‘Zaljubila sam se’ i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

U 2018. godine Detour priprema izlazak svog četvrtog studijskog albuma s kojeg su publici već poznati naslovi “Zaljubila sam se”, “Biram” i aktualni singl “Bez tebe”.

Ulaznice za koncert DETOURA u Pogonu kulture su u pretprodaji po cijeni od 40 kn na šanku The Beertije na Trsatu, u Dallas music shopu te online na www.entrio.hr. Ulaz na dan koncerta će biti 60 kn.