Detour – “Tvoje lice se promijenilo”

Singlom “Tvoje lice se promijenilo” Detour najavljuje četvrti album “detour10” koji će koncertnu promociju doživjeti 19. studenog u Velikom pogonu Tvornice kulture, u sklopu velikog slavljeničkog koncerta “Detour i gosti – 10 godina putovanja”.

Pjesma “Tvoje lice se promijenilo” ostavila je trajan trag u eteru i predstavlja prvu autorsku uspješnicu skladatelja i tekstopisca grupe Nenada Borgudana, kojemu je pri pisanju teksta pomogla tadašnja pjevačica grupe Yammat Ivana Babić. Pjesma “Tvoje lice se promijenilo” ne spada u pjesme s Detourovih diskografskih izdanja već datira iz 2004. dok je grupa djelovala pod imenom Yammat i izvorno se nalazi na Yammatovom albumu “Plan B”.

detour-novaPjesma kojom detourovci standardno završavaju svoje koncertne nastupe dobila je i videobroj u režiji Tomislava Brđanovića koji je članove i njihove pridružene goste, instrumentaliste, postavio u njihovo prirodno stanje, na pozornicu: s instrumentima i u sviračkom zanosu.

Napravili smo velik zahvat u aranžmanu i zvuku pjesme pojačavši bazu puhačima, gudačima i perkusijama što je uz novi vokal naše Gine pružilo potpuno novo čitanje skladbe“, objašnjava Nenad te nastavlja: “Riječ se o albumu za koji smo odabrali deset skladbi koje zapravo čine presjek našeg rada i prvih triju albuma, među kojima su i neke koje nisu imale status singla. Novim osvježenim aranžmanima namjera nam je približiti pjesme onome što danas čini zvuk Detoura.