Detroit Groove Gang – “In your green eyes”

Detroit Groove Gang zaokružio je staru 2017. još jednim singlom iz svoje radionice. 

Pjesma “In your green eyes” snimljena je i nastala u jednoj večeri u stanu jednog od članova kolektiva u petak 1.12 ove godine. Pjesma je inspirirana jednom ženom i pjesmom Edgara Allana Poea“, izjavili su DGG i dodaju; “Pjesma “In your green eyes” govori o ljubavi prema ženi koja je toliko jaka da osoba koja ju osjeća nikad nije htjela biti nitko drugi upravo zbog nje.

Do sada smo ih predstavili singlovima “Light To Lust” i “Damn suits”, a kako stalno ponavljaju, DGG su prijatelji čvrsto povezani u ljubavi prema glazbi, a kolektiv je nastao spontano nakon zajedničkog gledanja filma “Get On Up” o životu Jamesa Browna.

“Ništa nije unaprijed planirano, dogovarano i vježbano. Sve nastaje u trenutku i na mjestu kad se kolektiv skupi. U svom radu kolektiv se vodi slobodnim strujanjem svijesti i kako pjesme nastaju, tako se i objavljuju. Cilj je stvarati glazbu bez puno razmišljanja i bez naknadnog dotjerivanja. I same članove kolektiva iznenađuju rezultati snimanja. Sve se događa spontano i nitko nema unaprijed određenu ulogu niti zna koji će instrument svirati dok ne dođe do samog snimanja. Tako nastale pjesme materijalizirani su osjećaji i misli koji su prevladali u samom trenutku snimanja.”, objašnjavaju iz kolektiva DGG.

Do sada objavljeni singlovi biti će objedinjeni na debitantskom albumu pod nazivom “Motor City Funk” koji u objavi očekujemo uskoro pod izdavačkom kućom Juda Records.