Dianne Reeves improvizira u Lisinskom

U utorak, 20. ožujka, u 20 h, u Velikoj dvorani zagrebačkog Vatroslava Lisinskog počinje koncert američke pjevačice jazza Dianne Reeves i njezina pratećeg kvarteta koji čine pijanist Peter Martin, gitarist Romero Lubambo, kontrabasist Reginald Veal i bubnjar Terreon Gully.

Peterostruka dobitnica nagrade Grammy, Dianne Reeves, jedna je od najistaknutijih jazz-pjevačica na svijetu.

„Cijeli život volim i upoznajem glazbu s raznih krajeva svijeta. Moji albumi su jedno, a nastupi uživo nešto potpuno drugo. To je improvizacija. U velikom dijelu programa radim ono što želim, što osjećam u tom trenutku. Melodija jednostavno dolazi iz mene i samo je nadograđujem“, rekla je Reeves.

Prvi je album „Welcome to My Love“ objavila davne 1982., dok je njezin aktualni album „Beautiful Life“ objavljen prije tri godine. Slušatelja vodi na glazbeno putovanje od dvanaest pjesama s obradama „Waiting in Vain“ Boba Marleyja, „Dreams“ Fleetwood Maca, „I Want You“ Marvina Gayea i „32 Flavors“ Ani Difranco.

U dugogodišnjoj karijeri surađivala je s Berlinskom filharmonijom predvođenom Simonom Rattleom, Simfonijskim orkestrom Chicaga te Losangeleskom filharmonijom. Prva je pjevačica koja je nastupila u Koncertnoj dvorani Walta Disneyja. Dobitnica je počasnih doktorata najuglednijih svjetskih glazbenih institucija Berklee College of Music i Juilliard School. Ove godine bit će joj uručena posebna nagrada Sjedinjenih Američkih Država – titula Jazz majstora, najviša i najuglednija koju glazbenik toga žanra može osvojiti.

Ulaznice stoje 200-320 kn.