Die Antwoord na Schengenfestu 2014.

antwoodSvjetska senzacija, južnoafrička grupa Die Antwoord, prvi je objavljeni „headliner“ sedmog po redu Schengenfesta. Skupina koja od početka postojanja diktira i nameće promjenu globalnih glazbenih trendova, ekskluzivno dolazi u ovaj dio Europe, točnije u Vinicu od 1.- 3. kolovoza , na najveći slovenski ljetni festival.

Provokativni južnoafrički rap – rave bend osnovan je u Cape Townu 2008., predvođen pjevačima Ninja i Yolandi Visser te DJ-em Hi-Tek, u samo 6 godina otkako postoje, razvili su snažnu alternativnu scenu. Svoj prvi album, pod nazivom „$ o $“ , izdali su besplatno online, a spot za pjesmu ” Enter the Ninja” privukao je međunarodnu pozornost. Njihova priča potječe iz života u siromašnijim ulicama južnoafričkog Cape Towna , u kojoj su glavni protagonisti u skupini , bijelac Ninja i Yo – Landi pjevačica s dječjim glasom , odraslih u selu , koje pripada samom rubu južnoafričkog urbanog društva. Njihova je glazba mješavina rap ravea , rocka i hip- hopa .

„Fatty Boom Boom“, „Evil Boy“, „Rich Bitch“,I Fink U Freeky“, „Cookie Thumper“ samo se neki od hitova čijim su tekstovima i video spotovima podigli prašinu diljem svijeta! Njihovi tekstovi su vrlo provokativni , smiješni, samokritični te pomalo morbidni s jakom porukom.

Ovaj energični trojac prvi je poznati „headliner“ , koji ove godine dovodi Schengenfest u suradnji s poznatim ljubljanskim centrom urbane kulture „Kino Šiške“, čiji je cilj svojim posjetiteljima dovesti i predstaviti neke od najmodernijih trendova globalne glazbene scene.

Die Antwoord ovogodišnje je, tek prvo, veliko iznenađenje Schengenfeta, a ostatak line up-a bit će poznat uskoro.

Ulaznice za Schengenfest 2014. dostupne su po cijeni od 60,50 eura ​​do 28. svibnja, nakon čega slijedi poskupljenje.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem www.eventim.hr; www.entrio.hr te putem www.kartoteka.si.

Pratite vijesti o Schengenfestu na web stranici festivala ili putem facebook-a.