Dijelimo 2×2 ulaznice za nastup „Monteverdi: V libro dei madrigali“ Ansambla Antiphonus u MUO

Antiphonus-Ansambl

U utorak, 10. svibnja, s početkom u 20 h, u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, Ansambl Antiphonus, pod umjetničkim i dirigentskom ravnanjem Tomislava Fačinija, održat će svoj posljednji koncert sezone i tradicionalnog ciklusa Triade te prvi put izvesti cijelu knjigu madrigala Claudia Monteverdija.

Program naziva „Monteverdi: V libro dei madrigali“ predstavit će djela iz skladateljeva središnjeg opusa koji uključuje peteroglasne madrigale, kao i one virtuozne „in stile concertato“ uz basso continuo.

12Antiphonus je prije tri godine započeo avanturu istraživanja madrigala, i sada se, na koncu trećeg ciklusa Triade u Muzeju za umjetnost i obrt, odvažio predstaviti publici jednu cjelovitu knjigu tog žanra. Ne bojte se, ne traje dulje od sata. U prvom dijelu večeri prisjetit ćemo se likova iz spjeva „Il pastor fido“; okrutne Amarilli, Mirtilla i blesavog Silvija koji je ustrijelio Dorindu, a nakon toga ćemo pretopiti povijesni kadar i otvoriti vrata ustanovljenju modernog izvođačkog aparata: iz istog izvora, monodija i polifonija, vokalni i instrumentalni slog, moderno koje ne dokida nego nadopunjuje staro, jučer i danas, vječno svježe i mirisno, a uhu zamamno“ najavio je Tomislav Fačini.

Ulaznice se mogu kupiti svaki dan na Info pultu zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt od 10 do 19 sati i nedjeljom od 10 do 14, kao i na dan koncerta do samog početka u 20 sati. Cijena ulaznice je 70 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike uz prigodan popust 35 kuna. Poslije koncerta slijedi prigodan domjenak.

Mixer dijeli 2×2 ulaznice. Odgovorite točno na pitanje: tko je umjetnički ravnatelj Ansambla Antiphonus? Odgovore šaljite na nagradnjacha@mixer.hr. Imena dobitnika objavljujemo u utorak ujutro.