DiMarzio Injector pickupi

dimarzio3

U glazbenom svijetu opće je poznata činjenica kako suradnja glazbenika i proizvođača instrumenata urodi nastankom novih modela instrumenata, opreme, invoacija i slično. Upravo je tako dugogodišnja suradnja gitarskog virtuoza Paula Gilberta sa DiMarziom urodila nastankom mnogih vrhunskih pickupa dostupnih svima.

dimarzio2Nakon legendarnih Area single coilova DiMarzio i Paul predstavljaju Injector seriju. Riječ je o neck i bridge modelu single coil pickupa za gitare S-S-S konfiguracije – dakle klasični Stratocaster. Iako Paul ne svira Stratocastera, već Ibanez PGMFRM1, to su gitare potpuno iste koncepcije. Sa 3 single coil pickupa.

DiMarzio Injector je single coil izuzetno jakog outputa (185 mV), sa hum-canceling tehnologijom. Gledajući dijagram izlaza na ljestvici od 1 – 10, bas je 6,5, middle 7, a treble također 6,5. Već to da nam nagovjestiti da se radi i izrazito prodornom pickupu kao stvorenom za Paulov stil sviranja. DiMarzio ističe jako veliku osjetljivost na dinamiku sviranja, te time omogućava svakom gitaristu da izvuče ono najbolje od sebe. Na svom zadnjem CD-u – „Fuzz Universe“ Paul većinski koristi upravo Injectore.

Ako ste gitarist koji voli topli zvuk single coila, a istovremeno želi više outputa i „attacka“ možda je upravo Injector pickup na koji biste trebali „baciti oko“