Disident – “Ekološka”

Zagrebački rockeri, Disident, predstavljaju video spot za novi singl. Spot je premijerno prikazan jučer u programu CMCTelevizije i na koncertu u zagrebačkom klubu Hard Place. “Ekološka”, što je vidljivo već iz naslova pjesme, progovara o gorućem problemu današnjice – odnosu čovjeka prema prirodi, a video spot izlazi upravo na Dan planete Zemlje.

foto: Emanuela Tomino
foto: Emanuela Tomino
Ekološka” je peti singl Disidenta. Glazbu za novi singl potpisuje bend, a tekst frontman – Sanjin Ban. Singl je snimljen u studiju Zg Zvuk. Snimanje i produkciju potpisuje Hrvoje Prskalo Vidra, a Video produkciju potpisuje Vidokk Visuals.

Disident su započeli sa radom 2004. godine. Raznoliki u svom glazbenom izričaju, Disident se samouvjereno kreću u rasponu od rocka i funka, pa sve do reggaea i popa. Tematski neopterećeni istražuju različite priče polako stvarajući svoj unikatni glazbeni izričaj. Koncertno su vrlo aktivni na hrvatskoj klupskoj i festivalskoj sceni.

Imamo pjesama koje su izrazito ozbiljne i onih koje su krajnje neozbiljne, ali i takav je život … ponekad se smiješ, a ponekad plačeš!” govore Disident.

Početkom 2011. predstavljaju prvi singl ‘Pop Miro’ kojega je pratio i animirani video broj. Nastavljaju singlom i konceptualnim spotom ‘Šaka riže na dan’ kojim ukazuju na problem izrabljivanja djece u zemljama s jeftinom radnom snagom. Slijedećim singlom prelaze na vedrije teme i u veljači 2013. izlazi neobična pjesma ‘Anna’ koju bend opisuje riječima “okrutno istinita, gorko slatkasta i seksualno edukativna”. Stih “Iskoristi dan da ostvariš svoj san” motiv je njihovog zadnjeg singla, pjesme – ‘Život je’

Disident su:
Sanjin Ban – gitara/vokal
Mislav Marušić – gitara
Alan Mavar – bas
Stanislav Walaszek – bubanj