Disident spremaju novi singl

Disident1“Napokon smo završili sa probama i došao je trenutak da se prebacimo u studio Zg Zvuk našem producentu Vidri. Spremni smo za rad na novom singlu. Pjesma je dobila prvu verziju teksta i sada se bavimo aranžmanom.” govori frontman zagrebačkog benda Disident, Sanjin Ban, i nastavlja: ” Novi singl trenutno ima radni naziv ”Ekološka”, a sve mi se čini da bi to ime moglo i ostati. Pjesma govori o ekologiji, globalnom zatopljenju, topljenju ledenjaka, kiselim kišama… našem nemaru prema ovom predivnom svijetu koji nam je naivno dan na raspolaganje. Pitamo se šta to ostavljamo našoj djeci …”

Peti je to singl ovog sjajnog zagrebačkog benda koji ih polako vodi konačnom cilju – objavi albuma prvijenca. Glazbu za novi singl potpisuje, zajednički, kompletan bend dok je tekst djelo Sanjina Bana. U rad na aranžmanima aktivno je, kao i do sada, uključen njihov producent i snimatelj Hrvoje Prskalo Vidra iz studija Zg Zvuk.

Disident će novi singl predstaviti krajem ožujka, a odmah po završetku rada u studiju započinju snimanje i pripadajućeg video spota koji će objaviti uoči Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22.travnja. Osim audio i video materijala, bend je ovu pjesmu odlučio predstaviti i odgovarajućim foto materijalom. Upravo se dogovaraju lokacije za snimanje, a fotografije će biti predstavljene fanovima na Facebook stranici benda i pratit će kampanju promocije singla.

DisidentNovi singl očekuje i koncertno predstavljanje, o kojemu više informacija slijedi vrlo skoro.

Disident su započeli sa radom 2004. godine. Raznoliki u svom glazbenom izričaju, Disident se samouvjereno kreću u rasponu od rocka i funka, pa sve do reggaea i popa. Tematski neopterećeni istražuju različite priče polako stvarajući svoj unikatni glazbeni izričaj. Koncertno su vrlo aktivni na hrvatskoj klupskoj i festivalskoj sceni.

“Imamo pjesama koje su izrazito ozbiljne i onih koje su krajnje neozbiljne, ali i takav je život … ponekad se smiješ, a ponekad plačeš!” govore Disident.

Početkom 2011. predstavljaju prvi singl ‘Pop Miro‘ kojega je pratio i animirani video broj. Nastavljaju singlom i konceptualnim spotom ‘Šaka riže na dan‘ kojim ukazuju na problem izrabljivanja djece u zemljama s jeftinom radnom snagom. Slijedećim singlom prelaze na vedrije teme i u veljači 2013. izlazi neobična pjesma ‘Anna‘ koju bend opisuje riječima “okrutno istinita, gorko slatkasta i seksualno edukativna“. Stih “Iskoristi dan da ostvariš svoj san” motiv je njihovog zadnjeg singla, pjesme – ‘Život je

Disident su:
Sanjin Ban – gitara/vokal
Mislav Marušić – gitara
Alan Mavar – bas

Stanislav Walaszek – bubanj

Disident @ Facebook / Web