Distune promotion 30. listopada u Močvaru dovodi Kadavar

Teoretski, pa i praktično vrlo je teško zamišljati i smišljati, a kamoli istraživati, i na kraju nekako postići da se bar na trenutak možemo vratiti u prošlost. Međutim, postoje i oni kojima to na simboličan način ipak uspijeva. Stoga se neki od tih malobrojnih sretnika mogu pronaći u i glazbenom projektu koji postoji već 8 godina a dolaze nam iz Berlina pod imenom Kadavar.

Već po izlasku istoimenog debi albuma iz 2012. moglo se naslutiti da se radi o epskom djelu vješto vođenom rifovima koji katkad nalikuju i na doom, čime je Kadavar nanovo očarao sve poklonike hard rocka iz 70-ih poput Black Sabbatha ili Pentagrama.

U svojoj novoj europskoj turneju napokon dolaze i u Hrvatsku gdje će 30. listopada promovirati svoj novi album (izlazi na jesen) u pravoj klupskoj atmosferi koju pruža Močvara.

Uz vlastiti topli vintage šarm koji je prožet psihodelijom poput ranih Hawkinda, bez oklijevanja možemo reći da je trio koji čini ovaj bend pronašao magičnu formulu – formula koja garantira visoku prodaju ploča i zajedničke nastupe s bendovima kao što je SleepSaint VitusPentagram i Electric Wizard; kao i nastupe na najvećim festivalima od kojih treba posebno izdvojiti “Yellowstock”“Fusion Festival” i “Stoned from the Underground”. Na temelju napisanog možemo podvući crtu da se radi o jednima od najboljih scenskih izvođača.

U Močvari će im se na bini pridružiti i nizozemski Death Alley. Novovalna nizozemska produkcija buke iznjedrila je bend koji izrasta na oštrim rubovima Motorheadovog rock ‘n’ rolla, pogonjen MC5-ovim protopunkom, iskovan na temeljima Black Sabbatha. Death Alley zrači jedinstvenom sirovošću sa dodatkom Blue Oyster Culta na steoridima. Death Alley kombinira ingeniozne prštave gitarske dionice s intenzivnim silovitim bubnjanjem, gdje su i gitare i bubanj i gromoglasni bas kompletirani energično nabijenim vokalom.

A kao ekstra podrška u Zagreb dolazi i njemački Mantar. Ovaj je bend zaravo duo, startali su kao sludge mašina sa sjevera Njemačke. Mantar je razorno divljaštvo gitare i bubnja s doom prizvukom – mračni, žilavi i bez picajzliranja. Bend je nastao 2012., a dosad iza sebe imaju 3 albuma. Mladi su prvaci kultnog metal labela Nuclear Blast Records. Topla su preporuka ljubiteljima Darkthronea, Motorheada i ranih Melvinsa.

Upad u pretprodaji: 80 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 100 KN. Ulaznice u pretprodaji potražite u Dirty Old Shop-u, Tratinska 18. Online ulaznice možete pronaći preko Entrio servisa.