Dječak iz vode pobjednik 13. KantFesta

djecak-iz-vodeNa trinaestom međunarodnom festivalu kantautora KantFest  koji se odvija svakoga kolovoza u slovenskom mjestu Ruše kraj Maribora, prvu nagradu ove je godine osvojio Dječak iz Vode, bend Edina Džambića (Zagreb / Brčko).

Među mnogobrojnim prijavama žiri festivala izabrao je šest izvođača iz regije, pa su se za jednu od tri nagrada natjecali Moonshine Alko (Ljubljana), Andrej Boštjančić (Bistrica ob Sotli), Milan Stančić (Sarajevo), Sandra Erpe (Novo Mesto), Davor Matošević (Tuzla), i Dječak iz Vode (Zagreb) a u ovom užem izboru pridružio im se i kantautor Dan Plews iz Northamprtona (Velika Britanija).

Dječak iz vode kao jedini predstavnik iz Hrvatske oduševio je žiri festivala, koji mu je dodijelio nagradu – Zlatnu kantu KantFesta. Slovenski KantFest najpoznatiji je festival kantautora na ovim prostorima, a od 2014. mu se pridružio i beogradski mlađi brat, na kojem je prošle godine pobijedila hrvatska predstavnica Sara Renar.

Edin Džambić a.k.a. Dječak iz vode  poznat je po svojoj neiscrpnoj kreativnosti koja svaku misao i sliku nevjerojatnom lakoćom pretvara u pjesmu, suvereno se krećući od oporih in-your-face komentara društvenih i političkih (ne)prilika, preko duhovitih dosjetki i dekonstrukcija glazbenih žanrova, sve do intimističkih i emotivnih glazbenih zapisa. Iza njega je već nekoliko stotina pjesama, a u 2015. objavio je dva albuma: Sretan rad i Nije moje da mislim.