Djevojački zbor Mozartine u New Yorku

mozartine

Nakon spektakularnog koncerta koji su održale 03.09. na Prima Ars Festu 2011 u KD Vatroslav Lisinski, izvođenjem obrada stranih hitova između kojih su pjevale i ”..let’s hear it for New York, New York..” (‘Empire state of mind’, Alicia Keys), Djevojački zbor Mozartine zaista i odlazi na turneju u New York!!

U prošloj sezoni Mozartine su osvajale Zagreb, Dubrovnik, Vukovar, Njemačku i Austriju. Ovogodišnju koncertnu sezonu Mozartine su započele zaista bajkovito! Nakon izvrsnog nastupa uz Acoustic Project Zagrebačke filhrmonije u zagrebačkoj KD Vatroslav Lisinski gdje su izvele obrade svjetski poznatih hitova, te zapalile publiku u dvorani novim zvukovima dobro poznatih pjesama,   jučer su Mozartine odletjele u New York i tamo će provesti 15 dana, koje će, osim na konceratima provesti razgledavajući sve znamenitosti i zanimljivosti tog velegrada. Zahvaljujući ostvarenoj suradnji sa Newark Boys Chorus School koja je pozvala Mozartine u Ameriku i čiji će članovi osigurati smještaj, Mozartine će održati pet koncerata, i to u Newarku u organizaciji navedene glazbene škole, te dva u New York City-ju u u suradnji sa hrvatskih veleposlanstvo, te hrvatskim udrugama. Tako će djevojke zapjevati na svjetski poznatom festivalu „92y Street Festival“ , otvoriti izložbu hrvatskih autora u Lexington Avenue, zapjevati u kapelici Ujedinjenih naroda, te održati koncerte u tamošnjim crkvama. Mozartine su za američku turneju pripremile bogat i šarolik program, tako da će publika, ukoliko ih bude pratila i po svim koncertima uvijek moći uživati u novim djelima. Osim velikog broja hrvatskih skladatelja koji će biti izvedeni, kao: Žganec, Fio, Papandopulo, Cosetto i dr, izvoditi će i klasična djela majstora kao: Arcadelt, Mozart, Strauss, Brahms, Britten i brojne druge. Tijekom nastupa zbor će pratiti renomirani američki pijanist George Davey.

Povratak djevojaka je 30. rujna, a nakon toga Pjevački studio Mozartine primati će nove članice. Sve zainteresirane djevojke i djevojčice mogu doći na audiciju koja će se održati u tjednu od 03.-08.10. na niže navedenim lokacijama:

Djevojački zbor Mozartine – 04. i 06.10. u 20 sati, OŠ. J. J. Strossmayera, Varšavska,

Dječji zbor Mozartine (Zagreb-istok) – 03. i 05.10. u 19.30 sati, DV Radost, Ljubijska bb,

Dječji zbor Papandopuline (centar) – 04. i 06.10. u 19 sati, OŠ. J. J. Strossmayera, Varšavska,

Dječji zbor Schubertine (Novi Zagreb) – 03. i 05.10. u 19.30 sati, OŠ. Ive Andrića, Milovana Kovačevića 18, Sopot.

Sve informacije o audicijama svi zainteresirani mogu dobiti na broju telefona: 099/8022750 ili na mail adresi: girls.choir.mozartine@gmail.com