Dok svira radio…

Vjerojatno ste se uhvatili nebrojeno puta da kada ustanete ujutro prvo što napravite dohvatite svoj instrument koji vjerojatno služi kao ‘precoffee’ efekt. No od sada vam jutarnja higijena ne treba patiti zato što želite zasvirati prije posla, nastave, predavanja, izležavanja… Predstavljamo Vam prošlogodišnji model radio prijemnika, ovaaaaj gitarskog pojačala Fender Pawn Shop Greta :).

Fender-Pawn-Shop-GretaUz Gretu jutro postaje puno bolje, a za dan imate više volje. Uz Gretu jutro bude ‘melodičnije’, a dan protekne dinamičnije! Kada je riječ o pojačalima retro izgleda onda možemo reći da je Greta u samom vrhu. Prvi dojam, nakon što shvatimo da se radi o gitarskom pojačalu, jest da se radi o tranzistorskom modelu kao npr. marshallova 1Wattna pojačala. Ipak radi se o full lampaškom pojačalu snage 2W s 12AT7 izlaznom lampom i 12AX7 lampom u preampu. Od kontrola možemo pronaći samo volume i tone pot. Na zadnjoj strani nalazi se Input (1/4”), AUX Input (1/8”), Line out (1/4”) ako koristite pojačalo kao preamp, Speaker out (1/4”) za eksterni zvučnik, ON/OFF switch i ulaz za energetski kabel. Također zanimljiva inačica jest VU metar koji osim što daje dodatni retro štih, prikazuje prijelaz iz clean u overload područje tj. chrunch sound. Ugrađeni zvučnik je 8-ohm 4″ Special Design Speaker. Ova mala kombo izvedba, nazovimo ju tako, napravljena je od drveta (prednja i zadnja strana) i metalnim poklopcem u pravom smislu riječi. Zvuk Grete je vrlo topao, od toplog cleana s prisustvom visokih frekvencijama koje možemo pronaći kod Vox-a, pa do laganog drivea tj. chrunchy sounda koju daje lampa. Iako ovo pojačalo izgleda pomalo smiješno i simpatično, kada ga ozvučite u studiju ostaviti će totalno suprotan dojam. Greta možda nije glasna, ali može se pohvaliti pravim zvukom lampe. Uz težinu od svega 4kg, izvrsno je rješenje kada je riječ o prenosivosti i praktičnosti s obzirom na dimenzije! Problem predstavlja (u Europi) sustav napajanja 120V/60Hz što zahtijeva nabavu konvertera na 220V/50Hz.

Ako ste uvijek željeli zasvirati ujutro prije posla uz kavu, a pojačalo vam je u garaži, negdje drugdje ili jednostavno ne želite probuditi ukućane, onda Vam jednostavno treba Greta (i mislimo na pojačalo :))! Jedini nedostatak je taj što će vas Greta toliko preokupirati da će Vam se ohladiti kava!