Dolores O’Riordan preminula dan prije zakazanog snimanja sa bendom Bad Wolves

Početak tjedna u glazbenom svijetu započeo je tragičnom viješću da je pjevačica popularnog irskog rock benda The Cranberries, Dolores O’Riordan preminula u Londonu u 46. godini.

Pjevačica legendarnih Cranberries, Dolores O’Riordan, preminula je večer prije zakazanog studijskog snimanja sa bendom Bad Wolves. Naime, bend Bad Wolves je imao namjeru obraditi najveći hit benda Cranberries, a Dolores je, oduševljena njihovom verzijom ove pjesme, pristala snimiti vokale za istu.

„Zombie je nevjerojatno intimna pjesma i uvijek smo se divili njenoj sirovosti i iskrenosti, a to je nešto čemu svaki bend treba stremiti. Kada smo čuli da je Dolores pristala zapjevati na našoj verziji dobili smo najveći kompliment koji jedan bend može zaslužiti” izjavio je pjevač benda Bad Wolves, Tommy Vext.

Kada su Bad Wolves predali materijal za svoj budući album izdavačkoj kući Eleven Seven Music, direktor ove kuće Allen Kovac, koji je bio dugogodišnji menadžer benda Cranberries, i Dan Waite koji je bio dobar prijatelj sa Dolores, došli su na ideju da bi ona mogla da sudjelovati i u realizaciji ove verzije pjesme.

„Vijest o Doloresinoj smrti me je duboko potresla, pogotovo zato što mi je večer prije smrti ostavila glasovnu poruku u kojoj je zvučala uzbuđeno i puno života” izjavio je Dan Waite.

Irska pjevačica specifične boje glasa godinama se borila s depresijom i bipolarnim poremećajem, no policija trenutno ovu tragičnu i preuranjenu smrt ipak ne smatra sumnjivom.