Dream Theater objavili animirani videospot

"Sve što je potrebno je hrabrost"

(Dream Theater/Promo)

Dream Theater objavili animirani videospot

Divovi progressive rock scene, Dream Theater objavili su još jedna singl s novog albuma, ovoga puta uz animiranu video priču koji prati pjesmu “Barstool Warrior”.

Pjesma “Barstool Warrior”, kako tvrde iz benda, postala je omiljeni dio njihovih koncerata, a zamišljena priča koju pjesma donosi odnosi se na neke stvarne životne situcaije i refleksija je životnih odluka koju su zamišljeni par, muškarac i žena, donijeli tijekom života.

Guitarist John Petrucci opisuje: “Barstool Warrior je izmišljena priča o dva lika – međusobno su neovisni jedno o drugom, no ono što ih povezuje je slična bezizlazna situacija u kojoj su se našli, Prvi like je lokalni alkoholičar koji nikada nije iskoračio iz svog snenog, morskog zaselka. Drugi lik je žena zatočena u vezi u kojoj je zlostavljana te, iako pokušava pobjeći, svaki dan pronalazi razloge da ostane. Oboje mogu zamisliti da žive boljim životom i sve što im je potrebno je hrabrost da prigrle budućnost i postanu osobe kakvim sanjaju da jesu.”

Pjesma je dio nedavno objavljenog, u startu iznimno hvaljenog albuma “Distance Over Time” i ukušno četvrti po redu objavljeni singl. Album je prethodno najavljen pjesmama “Paralyzed”, “Untethered Angel” (koji Petrucci opisuje kao “pjesmu koja je molila da se njome najavi album i prije nego su sve ostale pjesme snimljene”), te gitaristički nastrojenim singlom, “Fall Into The Light”.

“Distance Over Time” objavljen je 22. veljače 2019. godine, produkciju potpisuje Petrucci, dok je za mix zaslužan Ben Grosse,a master-majstor bio je Tom Baker.