Dream Theater predstavili i drugi singl s nadolazećeg albuma “Distance Over Time”

Prog metal divovi objavili su još jednu pjesmu s nadolazećeg albuma. Ovog ljeta stižu u Sloveniju!

Jedan od najpoznatijih progressive metal bendova, Dream Theater, ove godine se vraća na scenu i to sa svojim četrnaestim po redu studijskim izdanjem “Distance Over Time” nakon čije će se objave uputiti na turneju u sklopu koje će posjetiti i slovenski Metal Days festival.

Dream Theater su ranije najavili kako se na novom album planiraju vratiti korijenima, a to potvrđuju i novim, gitaristički nastrojenim singlom “Fall Into The Light”:

John Petrucci, alfa i omega Dream Theatrea koji pored sviranja odrađuje i producentski posao o novom izdanju kaže: “Kad slušam album točno se mogu sjetiti svakog trenutka tog kreativnog procesa; gdje sam stajao u sobi, što nas je u tom trenu inspirirali te značanja koja stoje iza svake pjesme. Kao producentu, želja mi je da slušatelji budu prožeti glazbom pa mi je cilj pokušati napraviti produkcijski najbolji album Dream Theatera. Zaista sam želio da za vrijeme snimanja uhvatimo onu pravu atmosferu, zadovoljstvo i strast koju imamo do početka cijelog procesa.” Pjevač James LaBrie dodaje: “Mislim da pjesme jako dobro reflektiraju tu energiju. Bilo je jako zabavno.”

U sklopu turneje, Dream Theater su najavili i dolazak na Metal Days gdje će se pridružiti već impresivnom popisu izvođača. U Tolminu će, osim grupe Dream Theater, od 21. do 27. srpnja nastupiti Dimmu Borgir, Tarja, Demons & Wizards, God Is An Astronaut, Intervals, Hypocrisy, Korpiklaani, Kvelertak, While She Sleeps, Soilwork te mnogim drugi.

Nakon pjesme “Untethered Angel” s kojom su najavili novo studijsko izdanje, “Fall Into The Light” je drugi singl s albuma. Budući da je Petrucci “Untethered Angel” najavio kao “pjesmu koja je molila da se njome najavi album i prije nego su sve ostale pjesme snimljene” vrijedno je podsjetiti se kako zvuči i taj singl:

“Distance Over Time” najavljen je za 22. veljače, a zanimljivost je i kako će, osim izlaska novog albuma, prog metal ove godine ikone proslaviti i 20. godišnjicu hvaljenog albuma ”Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory”.

“Distance Over Time” popis pjesama:

01. Untethered Angel (6:14)
02. Paralyzed (4:17)
03. Fall Into The Light (7:04)
04. Barstool Warrior (6:43)
05. Room 137 (4:23)
06. S2N (6:21)
07. At Wit’s End (9:20)
08. Out Of Reach (4:04)
09. Pale Blue Dot (8:25)
10. Viper King (4:00) (Bonus)