Dream Theater predstavio video spot za pjesmu “Our New World”

Dream Theater je ovih dana objavio službeni video spot za pjesmu “Our New World” koji objedinjuje snimke koncerta u Milanu s njihove velike svjetske turneje.

dreamtheaterastonishingcovercd“Our New World” je našla mjesto na nedavno objavljenom albumu “The Astonishing”, koji u svom izdanju donosi dvostruki set od čak 34 nove autorske stvari. Album je sniman Cove City Sound Studiju u Glen Cove, New Yorku, uz John Petruccia kao producenta i idejnog začetnika te orkestraciju Richarda Chyckia i Davida Campbella, koji su odradili mix i mastering.

Kako je najavljeno od strane benda, album “The Astonishing” portretira retro-futurističku postapokaliptičnu distopiju kojom vlada srednjovjekovni feudalizam, u kojoj očajnički zazivaju Izabranog da se uzdigne iznad buke i svrgne carstvo strojeva i dokrajči iluziju sigurnosti u kojoj strojevi stvaraju glazbu umjesto ljudi. Ideja konceptualnog albuma nastala je prije dvije i pol godine, no Petrucci ju je ostatku bedna prezentirao tek prije godinu dana. Tako je album nastao kao soundtrack zamišljenog znanstveno-fantastičnog filma i objedinio cijelu paletu od elektroničkih do klasičnih elemenata isprepletenih s prepoznatljivim progresivnim metal zvukom Dream Theatera.

“Our New World” tako predstavlja himnu koja ilustrira ideje novog svijeta u kojem glazba opet povezuje ljude. Kako to zvuči u praksi, poslušajte u linku iznad.