Druga epizoda MIMO programa uz Šumski i Svemirko

Drugi koncert pete MIMO sezone održat će se sutra, 12. studenog, u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

U novoj epizodi druženje je zakazano uz dva zanimljiva projekta na sceni – Svemirko i Šumski.

Najnovija inkarnacija glazbenika i producenta Marka Vukovića, koji se u prošlosti nazivao raznim pseudonimima, jest Svemirko. Potpuni zaokret i nešto posve novo u karijeri – riječi su kojima Vuković opisuje posljednji projekt, a zajedno sa svojim vračevima predstavit će nam debitantski hvaljeni album ‘Vanilija’ zajedno s najnovijim EP-jem ‘Tunguzija’.”

Priča o bendu Šumski počinje još 1991. godine, a do sada su izbrojili četiri albuma od kojih je najzapaženiji ostao zadnji: ‘Ronioci’, izašao 2003. godine. Nakon poprilične hibernacije na scenu se vraćaju nedavno sa svježim idejama i novim pjesmama, što će i zabilježiti jedan od prvih povratničkih nastupa upravo na MIMO pozornici. Trenutačno se nalaze u studiju gdje snimaju svoj peti album, a ovih dana pokrenuli su i crowdfunding kampanju kojom javnost žele uključiti u realizaciju ovog projekta.

I ovaj put tijekom koncertne stanke vodi se razgovar sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače, te scenu općenito. Anegdote o bendovima Šumski i Svemirko otkrit će nam Domagoj Šiljeg (glazbeni urednik i PR – Croatia Records) i Vjeran Pavlinić (filmski montažer, DJ, bubnjar, organizator koncerata).

Zbog ograničenog broja sjedala u dvorani organizatori apeliraju na rani dolazak kako biste osigurali svoje mjesto na vrijeme. Koncert počinje točno u 20:05, a druženje nakon konceta nastavlja se u Spunku.