Druga Hrvatska Funk Konferencija – obucite cipele za ples

dino_ninkovic_2016_denine105

Druga Hrvatska Funk Konferencija, u organizaciji Hrvatske Funk Delegacije, održat će se u subotu, 15. listopada 2016. u zagrebačkim klubovima The Garden Brewery i Peper.

Središnji dio programa ovogodišnje Konferencije je cjelovečernji back2back nastup čak četrnaestero hrvatskih funk DJ-a na dva DJ set-upa koji vas očekuje u The Garden Breweryju s početkom u 22 sata. Među delegatima koji će bacati vruće grumenje pod vaša stopala su Bijan, Bocca Sofistifunk, Borovich, Chill, Jopa, Kid VA, Kool S, Pips, SlipMat, Dr. Smeđi Šećer, Soul Bader, Tomo Ricov, Venom i Werft. Svaki od njih izvrtit će po dva DJ seta od 13 min i selekcijski donijeti sonične iskopine iz mikro-žanrovskih oblasti kojima ekspertno barata – od svemirskog orijentalnog diska i njemačkog big band jazz funka, do screamo northern soula i highlife afrobeata.

hfk-vizualU okviru druge Hrvatske Funk Konferencije, organiziran je i niz kratkih predavanja o povijesti DJ-inga, stilovima gramofonskih tehnika te tajnama korištenja svih vrsta vinila uživo koja možete poslušati od 16 do 19 sati u Peperu.

Raspored predavanja:

16:15 h DJ Jopa “Povijest disk džokejstva i gramofonskih tehnika”

17:20 h Dr. Smeđi Šećer “Previše prašine na mojim jagodicama”

18:15 h DJ Venom “Prikaz recentnih gramofonskih tehnika”

Hrvatsku Funk Delegaciju čini šesnaest glazbenih antropologa,  DJ-a i strastvenih istraživača u potrazi za savršenim plesnim ritmovima na gramofonskim pločama žanrovske širine. Vole zlatne trenutke plesne glazbe iz razdoblja od 60-ih do 80-ih godina, filmske glazbene teme, šlagere i sve što nosi soul, funk i disco etiketu. Poznati su po bogatoj kolekciji rijetkih gramofonskih ploča i dinamičnim DJ setovima te po zaboravljenim glazbenim draguljima koje izvlače na plesni podij. Istražuju glazbu iz cijelog svijeta, a posebnu pažnju pridaju plesnoj glazbi zemalja bivše Jugoslavije. Prošle godine pokrenuli su Hrvatsku Funk Konferenciju, a iza njih je i nastup na ovogodišnjem Špancirfestu te organizacija koncerta Mighty Mocambosa u Močvari.

Predavanja su otvorena za javnost, a upad na tulum je 30 kn, odnosno 40 kn poslije ponoći. Novim korisnicima i najluđim plesačima i plesačicama UBER poklanja besplatne vožnje, a više informacija o događanju, ulaznicama i UBER  pogodnostima doznajte na FB eventu.