“Druga strana predstave” u režiji Borisa Bakala premijerno u kazalištu Mala scena

U ponedjeljak, 03. travnja, u kazalištu Mala scena premijerno će zaživjeti predstava za djecu i odrasle “Druga strana predstave” u režiji Borisa Bakala, a osmislili su je polaznici Frooom! filmske radionice za djecu i mladeAnouk Kivađ, Bruno Mašić, Bruno Šimunić, Dominik Markovina, Grgur Belić, Jakov Piljek, Nina Picek te Tommy Jurčec (k.g.).

Ova predstava po vašoj mjeri nastaje kroz dramsku radionicu „Kiklop” koju su Bacači Sjenki od rujna 2016. do ožujka 2017. vodili s mladim polaznicima. Ona je primjerena svim uzrastima i svim godišnjim dobima i u temelju svojeg istraživanja i rada polazi od fragmenata romana Ranka Marinkovića „Kiklop” te nekoliko društvenih igara. Ona nije interpretacija romana, ona je donekle razgovor o romanu i njegovim razlozima, pitanjima i strahovima koje roman postavlja u jedno drugo kaotično doba naše i vaše prošlosti, našeg i vašeg nemira, te s druge strane i nasilja koje nas danas okružuje. I onog slika, i onog zvukova, i onog nemara, i onog misli, onih izgovorenih i neizgovorenih riječi, onog stvarnog svakidašnjeg i onog kojeg se tek treba bojati. Ona je stvaralačka igra koju su djeca i odrasli u radionici „Kiklop” istraživali i igrali zajedno, bez zadrške i transparentno. Igra koja se nastavlja i priziva nakon svake izvedbe.” najavljuju Bacači sjenki.

Bacači sjenki su višestruko nagrađivana i hvaljena međunarodna umjetnička i proizvodna platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalne umjetnosti, koja uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

U svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila je više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 obrazovnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Osnovne postavke djelovanja Bacača Sjenki su izmještanje pogleda na sve teme kojima se bave, interkulturalnost, inkluzivnost te poštovanje i zagovaranje različitosti.

Prijave za dolazak do nedjelje 02.04. u inbox ili na e-mail: frooom2014@gmail.com