dRUMELODY predstavlja svoj projekt na Echo Festivalu u Dubaiju

ECHO Dubai, koji se održava od 14. do 16. prosinca u Dubai Design District “d3”, predstavlja jedinstven spoj umjetnosti, dizajna i tehnologije. Konceptualiziran kao platforma za razvoj lokalnih i internacionalnih biznisa, festival spaja brendove i kreativne umove u specifičnom inovativnom okruženju, a posebno mjesto na njemu dobio je i Berin Tuzlić, kreativna mašina koja stoji iza projekta dRUMELODY.

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja ECHO festivala, “Interakcija sa budućnošću”, ilustrira fokus festivala na tehnologiju u službi umjetnosti kroz različite oblike umjetničkog izražavanja. Pored izložbi originalnih instalacija lokalnih i međunarodnih izlagača te konferencije za razmjenu znanja i generiranje novih ideja u kreativnoj industriji, prvi festival ove vrste na Bliskom Istoku ponudit će i niz multimedijalnih performansa, sa originalnim audio – video izražajima. Samim tim posebno mjesto u okviru ECHO Dubaija zauzima i festival zvuka, koji kombinira vodeće glazbene talente, sa audio-vizualnom tehnologijom.

Berin Tuzlić

Berin Tuzlić sasvim je zasluženo dio zajednice kreativnih inovatora koji će se okupiti u Dubai Design Districtu. Svoje vizije interakcije sa budućnošću, Tuzlić predstavlja kroz dvije discipline: dRUMELODY – autentični audio-vizualni performans, koji predstavlja inovaciju umjetnosti kroz upotrebu tehnologije, te instalacijom pod nazivom AERO.

Izuzetna mi je čast što sam jedan od kreativaca i autora uključen u kreiranje sadržaja ECHO Dubai festivala. Djela koja stvaram posljednjih nekoliko godina rezultat su dugogodišnjeg iskustva u oblasti muzike, filma, animacije te eksperimentiranja sa tehnologijom. Ovakav rad rezultirao je inovacijom, koja je od ključnog značaja za stvaranje naprednog ekosistema budućih autora i stvaralaca. Sjajan je osjećaj kada ste dio projekta čiji je primarni cilj razvoj kreativne ekonomije, sa inovacijama koje vode priču” – izjavio je Tuzlić.

Dubai Design District, mjesto okupljanja kreativnih mislilaca, kreiran je da bi povezao kreativnu industriju, u okviru Dubai Smart City Plana 2021. Više informacija pronađite na linku.