DUBIOZA KOLEKTIV: Novi singl i najava novog albuma

dubioza

Novi album grupe Dubioza kolektiv koji se zove “Wild Wild East” izlazi u rujnu ove godine godine. Nakon dva albuma na domaćim jezicima Dubioza se ponovo vraća engleskom jeziku. Novi album sastoji se od deset novih pjesama i nove verzije pjesme Balkan Funk na kojoj na vokalu i trubi gostuje Marko Marković. Čitav album je snimljen, smiksan i masteriziran u periodu siječanj-veljača 2011. u dubiozinom studiju ili kako ga oni vole nazvati Skirlibaba studio.

“Ovaj album je korak naprijed u načinu rada jer nikada do sada nismo uspjeli ostvariti tako visok nivo kreativne interakcije u studiju. Za razliku od prethodnih snimanja, ovaj put smo odlučili da u studiju radimo zajedno non stop i na taj način smo uspjeli uspostaviti energiju koja nas je u kratkom periodu od dva mjeseca dovela do gotovog albuma. Prvi singl koji se zove Euro Song bit će objavljen na Dubiozinoj službenoj web stranici www.dubioza.org

“Mi već godinama pokušavamo preko štele da se uvalimo na eurosong ali nikako nam ne prolazi. Zbog toga smo i napisali ovu pjesmu koja u isto vrijeme govori o trenutnim apsurdima Europe ali i o našim pokušajima da dospijemo do ovog prestižnog takmičenja. Euro Song izvodimo na koncertima od velječe i iznenađeni smo sjajnim reakcijama, podjednako i kod domaće i strane publike. Dok smo snimali u studiju, u glavi smo imali jednu drugu pjesmu kojom smo htjeli predstaviti album, ali reakcije ljudi na koncertima jednostavno su odlučile umjesto nas”.