Dubioza Kolektiv trijumfirala pred 16.500 oduševljenih posjetitelja

Fotografije: Deyan Barić

Dubioza Kolektiv održala je spektakularan koncert u zagrebačkoj Areni pred više od 16.500 oduševljenih posjetitelja. Njihov prvi nastup u dvorani na Laništu pokazao se kao savršen vrhunac Dubioznog tjedna započetog objavom novog albuma “Pjesmice za djecu i odrasle”.

Prvotno planiran u Velikoj dvorani Doma sportova novi susret Dubioze i Zagreba ipak je zbog ogromnog interesa prebačen u najveću hrvatsku arenu. I bolje da je, jer bi količina energije oslobođene tijekom dva sata i od strane publike i od strane benda najblaže rečeno “srušila” Dom sportova. Arena je to izdržala, priuštivši svima koji su stali u nju koncert koji će se prepričavati mjesecima.

Odlično zagrijavanje atmosfere odradila je punk rock šestorka Mašinko u brzom i žestokom setu pred već odlično popunjenim gledalištem, a dvorana je doslovce eruptirala oko 21:10 izletavanjem najpopularnijeg benda našeg podneblja na pozornicu.

Od otvarajuće “Volio BiH”, Dubioza je nanizala više od 25 pjesama u više od dva sata furioznog nastupa u kojem Arena nije prestala podrhtavati od skakanje publike. Prošao je bend praktički kroz cijelu karijeru – od davnih “Firme Ilegal”, “USA” i “Blama” preko megahitova “Valter”, “Kokuz”, “Kažu”, “Prvi Maj”, “Free mp3”, “No Escape (From Balkans)” s kultnih izdanja “5 do 12”, “Apsurdistan” i “Happy Machine” do “Himne generacije”, “Treba mi zraka” i “Pionirske” sa svježih “Pjesmica za djecu i odrasle”.

Novi album je izašao prije nekoliko dana, a ovdje cijela dvorana zna bolje tekstove od mene!” – euforičan je bio Almir Hasanbegović, polovica vokalnih frontmana benda. Spektakularan show završio je s “Brijunima”, jednom od najpopularnijih nesingle pjesama iz bogatog repertoara grupe.

Već je koncert u Domu sportova prije četiri godine pokazao duboku povezanost Dubioze i Zagreba. I dok je tadašnjem djelu javnosti bilo teško razumjeti evidentno ogromnu privrženost ovdašnje publike i benda, stvari su u međuvremenu čvrsto sjele na svoje mjesto. Trijumf Dubioza Kolektiva u Areni Zagreb, njihov prvi pohod na najveću hrvatsku dvoranu, ostat će definitivno upisan među najveće i najvažnije koncerte održane u ovoj godini. Potvrdit će to bez sumnje 16 i pol tisuća Dubiozinih prijatelja koji su došli na tulum godine.