E.N.I. predstavljaju novi singl ‘Krug’

eni

Grupa E.N.I.  za svoj novi singl,  sa aktualnog albuma ‘Crna kutija’  odabrala je pjesmu ‘Krug’. U tome su im pomogli i neki urednici radio postaja  koji su  također  predložili djevojkama da upravo   tu pjesmu  izaberu za svoj slijedeći singl.

– ‘Krug’ je pjesma koja je imala mnogo verzija, i aranžmanski pa čak i tekstualno.. Elena je tu odlučila, želi pjevati o ljubavi, sretnoj, ispunjujućoj, uzvraćenoj! A tko joj ne bi udovoljio. –  rekla je  o pjesmi Ivona , koja ju i potpisuje, zajedno sa Markom Markovinom .

E.N.I. -ce  su sa albuma ‘Crna kutija’, predstavile već niz pjesama koje su  redom završile na vrhovima top lista. Početak rada na albumu najavile su pjesmom ‘Polaroid’ koja je od Ivone, Elene, Ive i Nikoline napravila prave rockerice u vamp izdanju. Spot koji je sniman u riječkoj tvornici  RIO  jedan je od njihovih najčešće pregledanih spotova na  You Tube-u. Nakon te pjesme uslijedila je ‘Crna kutija’ u kojoj je najteži zadatak bio na Nikolini jer je po prvi puta koketirala sa ‘country’ stilom.  U slijedećem singlu ‘Jezero od mlijeka’ , Ivona je odradila glavni  vokalni dio , a pratio ga je atraktivni spot u inspiriran strip heroinom Modesty Blaise, da bi potom radijske valove osvojila pjesma  ‘Vodi me’  o kojoj su cure su rekle:

– ‘Nakon nekoliko singlova u kojima je glavnu riječ imala jedna od nas, stiže pjesma koju pjevamo sve zajedno jer se apsolutno slažemo oko zahtjeva – iz klime sveopće recesijske depre, želimo da nas vodi negdje daleko, na neko dobro, uzbudljivo mjesto gdje se pleše cijelu noć! ‘ 

Niz hitova nastavljen je pjesmom  ‘Lijepa kao Sahara’  u kojoj su kao gosta E.N.I. pozvale svog cijenjenog kolegu i dragog suradnika Massima. Dogodio se fenomenalni spoj, a pjesma je bila nominirana i na prošlogodišnjem Porinu u kategoriji za ‘najbolju vokalnu suradnju’.

Sa pjesmom ‘Put po mom’ E.N.I.-ce su prvi puta nastupile na CMC festivalu, dok je pjesma ‘Ostavljam ti usne’ bila prvi singl  objavljen po izlasku albuma u rujnu prošle godine i prvi snimljeni spot nakon što je Elena postala majka male djevojčice.

Iako su doživjele i velike promjene na privatnom planu, kao što je majčinstvo, djevojke nisu stale sa promocijom svog,  po mnogima , najboljeg albuma do sada.