Eddie bolje svira pijan?

VanHalen

Jedan od prvih hitova Van Halen-a bio je cover ‘You Really Got Me’ grupe The Kinks, a 32 godine kasnije Dave Davies, osnivač Kinks-a dao je i svoje mišljenje o toj obradi. Njegov dojam je da je Eddie Van Halen bolje svirao dok je pio.

U interview-u za Classic Rock, Davies, koji je 1963. osnovao The Kinks, dao je do znanja da uopće nije bio zadovoljan Halen-ovom obradom njegovog klasika iz 1964.

‘Van Halen-ova verzija bila je vrlo ‘Middle America” kaže Davies. ‘ Bila je vrlo – „Hej čovječe, pogledaj me u ovim uskim trapericama! Ovo je naša obrada ‘You Really Got Me”

U svezi proslavljene Eddie-ve hammer-on tehnike Davies nastavlja: ‘Ima jedna stvar… dobra umjetnost nije uvijek vezana uz dobru tehniku. Ne bih ga trebao poticati, ali siguran sam da Eddie Van Halen svira bolje kada je pijan. Ipak, mora da je to bila dobra ploča ako su ljudima sviđala.’

Na turneji po Americi, kaže Davies, prišao mu je nakon koncerta neki klinac i rekao: ‘Sviđa mi se vaša cover verzija Halen-ove You Really Got Me.’

‘Koji put se moraš samo nasmijati’ završava Dave.