Edo Maajka predstavlja ‘Paniku’

Edo by Marinshe

Nakon prošlogodišnjeg svojevrsnog best of albuma „Spomen ploča“, Edo Maajka ovih dana u Zagrebu završava svoj dugoočekivani novi album „Štrajk mozga“ i predstavlja novi singl „Panika“.

Novi album Ede Maajke nazvan „Štrajk mozga“, izaći će pod etiketom Menarta u ožujku 2012. a za njega Edo ima samo riječi hvale: „Na ‘Spomen ploči’ imao sam samo tri nove stvari, dok su druge bile upakirane u nove aranžmane. Ovo je novi album, 13 super ultra mega hitoa haha.. sve pjesme su nove i poseban je gušt raditi s novim pjesmama.“ Slično mišljenje ima i o novom singlu: „’Panika’ je posebna pjesma, dobri beatovi, dobar tekst. Mislim da će se svidjeti ljudima. To sam vam ja! Ja za 2011. godinu.“ Također naglašava kako koncerata neće biti sve do sredine travnja, kada planira krenuti na koncerte po cijeloj regiji.

Pjesma „Panika“ žestokog je beata i provokativnog teksta, upravo onakva kako bismo poželjeli da zvuči Edo Maajka u 2012. – socijalne je tematike i progovara o siromaštvu, korumpiranim političarima, krizi duha i morala, medijima i njihovoj odgovornosti te običnim ljudima, radnicima, na rubu egzistencije i životnog elana. Beat u pjesmi potpisuje Billain, dok je za mastering zaslužan Miro Vidović iz zagrebačkog Morris studija.

„Panika“  neće dugo ostati samo na tekstu i beatovima jer je upravo ovih dana dobila i svoje video izdanje – izrazito efektan i žestok spot u režiji Filipa Filkovića Philtza.