EduSplash poziva vas na dvodnevni glazbeni događaj pod nazivom DO IT WITH OTHERS

EduSplash – multimedijska platforma za edukaciju i razvoj poziva vas na dvodnevni glazbeni događaj pod nazivom DO IT WITH OTHERS kojim se obilježava završetak prvog ciklusa edukacija EduSplash platforme 2017. godine.

Prvi dan DO IT WITH OTHERS događaja, 05. svibnja, posvećen je pulsko-istarskoj bass sceni. Prije samog nastupa DJ-a održati će se dodjela diploma polaznicima (17h), otvorenje izložbe fotografija polaznika (18:30h), početak radionice sitotiska (19h), Ableton Lab Level#2 – live prezentacija (21h).

Reggae/dub/dubstep ritmove prezentirat će: PULAP REGGAE STATION, BASS EXPERIENCE (Jan Becele & Richo), PROOVE & DEGA, VIBRATIONS ADDICT, DUB JAHNERS, LUKA SELECTA.

Drugog dana DO IT WITH OTHERS događaja, 06. svibnja održati će se koncert na kojem će nastupiti legendarna punk-rock grupa Goblini iz Srbije. Uz njih će na pozornici u dvorištu Rojca nastupiti i tri pulske grupe: The Blackbellis, Ovrha i Kani Bastardi.

Goblini, foto – Marko Ristić

Grupa Goblini je osnovana u ožujku 1992. godine, a osnivači su bili Golub, Alen Jovanović i Vlada Kokotović. Alen i Vlada su prije toga svirali u grupi Lorelai, koja se raspala 1991. godine. Prvi album Goblina objavljen je 1994. godine, a on je sadržavao dosta pjesama grupe Lorelai, ali i neke nove pjesme. Iste godine su objavili i drugi album, koji je donio nekoliko njihovih prepoznatljivih hitova, ali je sadržavao i nekoliko pjesama s prvog albuma. Koncerti grupe su pored vlastitog repertoara obuhvatili i pjesme Kud Idijota, The Clash i pjesmu ,,Kuda idu izgubljene devojke (Tamara)”, Borisa Novkovića. Album U magnovenju iz 1996. godine donio je medijski bum ovoj grupi. Puno medijskih i koncertnih hitova su u velikoj mjeri popularizirali ovu grupu. Nakon brojnih koncerata izdan je dupli CD Turneja U magnovenju 96/97, gde je dodana i nova pjesma Punk’s Not Dead. Grupa je u tom periodu imala velik broj nastupa izvan zemlje, posebno u Sloveniji. U ljeto 1997. su nastupili prije Motorheada na festivalu u Budimpešti. Album Re Contra se završava na dan početka NATO bombardiranja Srbije. Uslijed svih događaja, bend izdaje ovaj album tek u prosincu 1999. godine, ali prije toga odlazi na talijansku turneju tijekom koje sviraju u Milanu, Rimu, Bologni, Torinu… Krajem 2004. godine izlazi novo izdanje Goblina pod nazivom Najbolje priče koje predstavlja zbirku najvećih hitova sastavljenu od koncertnih snimaka i to baš iz onog perioda kada su Goblini bili na vrhuncu karijere. 2013. godine konačno objavljuju peti studijski album Roba s greškom (Long plej) s 13 novih pjesama. Članovi grupe Goblini: Branko Golubović Golub (pjevač), Alen Jovanović (gitara), Vlada Kokotović (bas), Nenad Divnić (bubnjevi), Zoran Jević Fric (bubnjevi) i Leo Pilipović (gitara).

The BlackBellis je čistokrvna pulska rock’n’roll skupina sastavljena na inicijativu Mira Kusačića i Damira Bačca Belog potkraj ljeta 2016 godine. Nakon kratkih dogovora i usuglašavanja vezanih uz glazbene želje i očekivanja, odabir posade, te ostale logističke sitnice, grupa ubrzo počinje s radom. Glazba koju sviraju nazivaju “backstreet rock’n’roll”, dobrim dijelom se naslanja na iskušane rock’n’roll recepte iz povijesti takve glazbe, ali i iz modernijeg pristupa istoj. Dajte im ljubavi i podrške, a vratit će vam glazbom, poruka je koju vam šalju BlackBellis.

Punk band Ovrha iz Pule osnovan je 2012. godine, članovi benda su Brgy (vokal), Emil (gitara), Wolgy (bass) i Žare (bubanj). Radi se o glazbenicima s višegodišnjim iskustvom u pulskim bendovima: Crnački Znoj, Frontalni Udar, Pokret Otpora, Preludium i Reanimacija. Iza sebe imaju mnoštvo koncerata te studijski samoizdat album „Država” snimljen 2014. u studiu „Ja sam glup” sa Juletom.

Omladinski punk band iz Pule, Kani Bastardi, osnovan tijekom ljeta 2015. Članovi banda su: Zajo vokal, Matej gitara, Vincent bubanj i Fićo bass. Nakon prvog demo albuma „Demo kancone” slijedi studijski album „Greatest Tits” koji je trenutno u fazi postprodukcije.

Dok je prvi dan upad besplatan, za svirku ova četiri benda izdvojit ćete 40kn.