EgoFree – nova splitska manifestacija glazbenog karaktera

egofree
Splitska glazbena ponuda od ove će godine biti bogatija za jedan festival i jednu lokaciju zahvaljujući udruzi Underground Control koja uz potporu brojnih splitskih udruga organizira EgoFree festival. Cilj je tijekom dva dana, na dvije pozornice, u arkadijskom ozračju Turske kule publici pružiti ugodno okupljanje uz naglasak na pomoći potrebitima grada Splita.

Festival pod Marjanom zamišljen kao glazbeno-edukativna manifestacija humanitarnoga karaktera održat će se 30. travnja i 1. svibnja na novouređenom prostoru parka Turska kula. A najbolje od svega, ulaz na brojna događanja bit će besplatan!

Za glazbeni dio programa zaduženo je dvadesteak izvođača raznih žanrova, od fuzije jazza Ante Matasa pod imenom Cuisine Dub, disco i rock evergreena Damira Duplančića iz emisije Izgubljena generacija do plesne glazbe rezident DJ-eva i prijatelja ljetnog programa Barbarinac – Island Of Love. Volonteri Centra plesa tradicionalnu će prvomajsku zumbu s Bačvica ove godine preseliti na Tursku kulu, platforma Ubijmo Dosadu pokušat će umjetnost žongliranja približiti svim posjetiteljima, dok će jednu livadu zauzeti štićenici i dobre duše udruge Sehaliah, koji odbačenim životinjama nalaze novi dom. Petnaestak će samoukih majstora ručne izrade predmeta i odjeće na festivalu predstavljati svoje radove, a za opuštanje će se pobrinuti besplatna Yoga & Art House radionica. Volonteri i štićenici udruge MoSt pobrinut će se za hranu, a prihod će se koristiti za pomoć sugrađanima bez krova nad glavom, skupljat će se donacije i namirnice za tekući projekt Socijalna samoposluga a u popodnevnim satima 1. svibnja izvlačit će se pobjednici humanitarne lutrije, uz nagrade koje su poklonili svi izlagači kutka s rukotvorinama.

U duhu humanitarnog karaktera festivala svi izvođači odrekli su se svojih honorara, uređenje lokacije prije i čišćenje nakon festivala odradit će volonteri udruga, a sav će se prikupljeni novac iskoristiti za pomoć udrugama koje brinu o ljudima i životinjama na margini modernog društva.

Više informacija o rasporedu aktivnosti i izvođačima potražite na facebook stranici festivala, kao i mapu parka sa lokacijama događanja.