“Ekološki” foto session Disidenta

disident-foto-e_tomino

Disident najavljeni novi singl, pjesmu “Ekološka”, predstavlja i posebnim foto materijalom snimljenim ovih dana u okolici Zagreba.

“Ozbiljnu temu našeg novog singla, pod nazivom “Ekološka”, željeli smo prikazati i odgovarajućim foto materijalom, koji će, kao i pjesma, naglasiti poruku koju želimo prenijeti našim fanovima.” objašnjavaju dečki iz Disidenta u pauzi snimanja. “Ekologija je široka tema koju je moguće sagledati i prikazati na razne načine, no odlučili smo se izabrati jednostavan motiv – plastiku! Plastiku, kao simbol modernog društva koje nas sve više guši. Zahvaljujemo Emanueli Tomino koja je uspjela našu ideju pretočiti u sjajne fotografije.”


Više fotografija potražite na službenoj FB stranici benda

“Ekološka” je peti singl Disidenta koji bend završava u studiju Zg Zvuk uz svog stalnog suradnika, producenta i snimatelja Hrvoja Prskala Vidre.

Kako je već ranije najavljeno Disident će novi singl predstaviti već krajem ožujka. Singl će pratiti i konceptualni video spot čija je premijera najavljena uoči Dana planeta Zemlje 22.travnja.

Disident su započeli sa radom 2004. godine. Raznoliki u svom glazbenom izričaju, Disident se samouvjereno kreću u rasponu od rocka i funka, pa sve do reggaea i popa. Tematski neopterećeni istražuju različite priče polako stvarajući svoj unikatni glazbeni izričaj. Koncertno su vrlo aktivni na hrvatskoj klupskoj i festivalskoj sceni.

“Imamo pjesama koje su izrazito ozbiljne i onih koje su krajnje neozbiljne, ali i takav je život … ponekad se smiješ, a ponekad plačeš!” govore Disident.

Početkom 2011. predstavljaju prvi singl ‘Pop Miro‘ kojega je pratio i animirani video broj. Nastavljaju singlom i konceptualnim spotom ‘Šaka riže na dan‘ kojim ukazuju na problem izrabljivanja djece u zemljama s jeftinom radnom snagom. Slijedećim singlom prelaze na vedrije teme i u veljači 2013. izlazi neobična pjesma ‘Anna‘ koju bend opisuje riječima “okrutno istinita, gorko slatkasta i seksualno edukativna“. Stih “Iskoristi dan da ostvariš svoj san” motiv je njihovog zadnjeg singla, pjesme – ‘Život je

Disident su:
Sanjin Ban – gitara/vokal
Mislav Marušić – gitara
Alan Mavar – bas

Stanislav Walaszek – bubanj

Disident @ Facebook / Web