Elemental – “Ništa”

Zagrebački sastav Elemental objavio je jučer novi video spot za pjesmu „Ništa” koja se nalazi na njihovom nagrađivanom albumu „Tijelo” objavljenom u veljači prošle godine.

Ovo je šesti po redu video s navedenog albuma, no prvi na kojem je s Elementalom surađivao poznati redatelj Radislav Jovanov Gonzo, koji je atmosferu pjesme savršeno ekranizirao.

Remi je tom prilikom izjavila: “Pjesma „Ništa” govori o jednom stanju emotivne ošamućenosti, o emotivnom limbu u kojem se čovjek nađe nakon neke stresne situacije. Kao kad se nađeš preblizu eksplozije, pa ti samo šumi u ušima… Onaj osjećaj kada si potpuno prazan, ništa te ne dotiče, ništa te pretjerano ne dira, samo se ljuljaš i obavljaš životne obaveze kao na autopilotu. Jedino što te iz toga može prenuti jest rečenica – “ostanimo prijatelji” koja često dođe kao šamar i jedino što, zapravo, osjetiš je ta neka prodorna bol – je li to razočaranje, olakšanje ili nešto treće – to ostavljamo slušateljima da si sami interpretiraju kako im paše. Kako pjesma kaže: “Pametnome dosta”. Mi jedva čekamo pustiti spot i vidjeti kakve će interpretacije biti“.